EROL MARKETİNG- evden ek iş

EROL MARKETİNG- evden ek iş
Evinizden Kariyer Yapma Fırsatı

25 Ağustos 2010 Çarşamba

Nasil Yapilir? Nedir?

Nasil Yapilir? Nedir?

Link to Nasıl Yapılır? Nedir?

25 Ağustos Çarşamba İftar Menüsü

Posted: 25 Aug 2010 02:48 AM PDT

Etli Bamya Yemeği Nasıl Yapılır?

Posted: 25 Aug 2010 01:53 AM PDT

Bamya çok hassas bir sebze. İyi pişirilmediğinde yutması zor, çok pişirildiğinde kıvamı kaçıyor. Zaten yumuşak yapısı nedeniyle de genelde pek sevilmez. Benim eşim de sevmez, lakin ben mevsiminde bir kere de olsa yapmaya çalışırım. Tarifini bilmekte fayda var.

Malzemeler
500 gr bamya (küçük ve kırmızı alacalı olanları tercih ederim)
250 gr kuşbaşı et
2 domates
2 orta boy soğan
2 yemek kaşığı margarin
1,5 bardak su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 limonun suyu

Bamyaları ayıklamak için
Sirke, tuz

etli bamya yemeği Etli Bamya Yemeği Nasıl Yapılır?

Tencereye margarini ve sıvı yağı koyup, eti de ilave edin ve suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun. Bu arada bamyaların saplarını çok derin olmayacak şekilde kesin. Ardından sirkeli ve tuzlu su hazırlayıp bamyaları içine atın ve tüyleri dökülecek şekilde güzelce ovalayın ama ezmeyin. Yıkadıktan sonra suyunu süzün. Kavurulan ete yemeklik doğranmış soğanı ekleyin, hafif pembeleşene kadar kavurarak pişirin. Daha sonra küp doğranmış domatesi ve salçayı da ekleyerek bir kaç dakika pişirin. Son olarak bamyaları da ilave edin, tencerenin kapağı kapalı olarak bamyalar sararana kadar pişirin. Su, tuz ve limon suyunu da ekleyip, bamyalar yumuşayana kadar pişirin. Çok fazla pişirmeyin ki bamyalar ezilmesin. Sıcak olarak pilav eşliğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Meyve Salatası

Posted: 25 Aug 2010 01:43 AM PDT

Yapmaktan en çok keyif aldığım yiyecektir kendisi. En sağlıklı tatlı olduğu da belli olduğuna göre pek fazla söylenecek söz yok meyve salataları için. Asıl önemli olan süsleme. Herşey hayal gücünüze kalmış. Eğer çocuklarınız meyve yemeyi sevmiyorsa onlara farklı sunumlarla meyveleri çok kolay yedirebilirsiniz.

Malzemeler
3 adet muz
3 adet kivi
2 adet armut
2 adet kırmızı elma
2 adet şeftali
2 yemek kaşığı portakal ya da limon suyu (tercihen)
1 tatlı kaşığı pudra şekeri (tercihen)

meyve salatası Meyve Salatası

Meyvelerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Dilerseniz servis edeceğiniz kaseye göre şekillendirebilirsiniz. Pudra şekeri ve portakal suyunu karıştırıp kaselere koyduğunuz meyvelerin üzerine döküp hafifçe karıştırın. 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
Dilerseniz jöleli, krem şantili karışımlar da yapabilirsiniz. Onların tarifleri de yakında gelecek.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder