Nasil Yapilir? Nedir? |
Bolonez Soslu Makarna Nasıl Yapılır? Posted: 15 Aug 2010 03:15 AM PDT Bu sosla yapılmış bir makarnayı sevmemek mümkün mü? Belki de en çok yaptığım sos ve makarna çeşididir bolonez soslu makarna. Ailecek de çok severiz. Malzemeler: 1 paket spagetti 250 gr kıyma 3 adet büyük boy domates 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı domates salça 1 adet kuru soğan 1 çay kaşığı nane İlk olarak makarnanızı bol suyla haşlayın. Haşlama suyuna bir yemek kaşığı sıvı yağ ve tuz eklerseniz, makarnanızın yapışmasını önlersiniz. Çok yumuşamayacak kadar pişirin. Bu konuda ambalajın üzerinde yazan pişirme süresi size referans olabilir. Bu arada bir tavaya sıvı yağ koyup rendelenmiş soğan ve sarımsağı kavurmaya başlayın. Kıymayı ilave edip karıştırarak kavurun. Ardından rendelenmiş domates ve domates salçasını da koyup, 1/2 çay bardağı su ekleyin ve hepsi pişene kadar 5 dakika daha kavurun. Sosunuz koyulaşmaya başlayınca ocaktan alın ve süzdüğünüz makarnanın üzerine döküp sıcak olarak servis edin. Nane, maydanoz ya da kaşar peyniri ile süsleyebilirsiniz. |
Posted: 14 Aug 2010 11:14 PM PDT Bugünkü iftar menümüzde yer alanlar; Afiyet olsun. |
You are subscribed to email updates from Nasıl Yapılır? Nedir? To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder