Nasil Yapilir? Nedir? |
23 Ağustos Pazartesi İftar Menüsü Posted: 23 Aug 2010 05:02 AM PDT Bugünkü iftar menümüz; Afiyet olsun. |
Posted: 23 Aug 2010 04:18 AM PDT Sütlü tatlıları istisnasız çok severim. Şerbetli tatlıların ağırlığını düşününce daha sağlıklı olan sütlü tatlıları seçmek zaten daha mantıklı geliyor. Hele ki sütlacı rüyamda görecek kadar çok seviyorum. O yüzden bu tarifi geç kalmış bir paylaşım sayabilirsiniz. Malzemeler 2 çorba kaşığı pirinç unu 2, 5 su bardağı toz şeker 1,5 çay bardağı kırık pirinç 1 litre soğuk süt 1 litre su Pirinci güzelce yıkayıp 1 litre su ile haşlayın. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirmeniz gerekir. Soğuk sütü pirince ekleyin ve bir yandan da karıştırın. Kaynadıktan sonra pirinç ununu 1 bardak suyla çırpın, ocaktaki sütlü pirincinizden 1 kepçe ilave edip pirinç ununun da ılık olmasını sağlayın. Ardından bu karışımı da yavaş yavaş sütlü pirincinize ekleyin. Kaynayınca şekeri de ilave edip 10 dakika daha karıştırarak pişirin. Sıcak halde kaselere dökün ve soğuması için buzdolabına koyun. Dilerseniz tarçın serperek servis edebilirsiniz. |
You are subscribed to email updates from Nasıl Yapılır? Nedir? To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder