Nasil Yapilir? Nedir? |
Posted: 10 Aug 2010 05:49 AM PDT Ebegümecini bilir misiniz? Yol kenarlarında bile bitiveren bir ottur. Yaprakları sardunyaya benzer. Haşlanarak çayı yapılır ve bir çok hastalığa iyi geldiği söylenir. Bir çok ot çeşidi gibi ebegümeci de mutfağımda yer alır. Genelde zeytinyağlı salatasını yaparım ama bugün etli yemeğinin tarifini paylaşmak istiyorum. Malzemeler 1,5 kg ebegümeci 250 gr kuzu kuşbaşı 2 çorba kaşığı margarin 1,5 bardak su 1 büyük soğan 1 kahve fincanı pirinç tuz, karabiber Ebegümecinin kök kısımlarını ayırıp, yapraklar fazla büyükse ikiye bölün. Yıkayıp, kevgire alın diğer yanda, bir tencereye margarini koyup eritin. Küçük küçük doğranmış soğanı ilave edip pembeleştirin. Sonra kuşbaşından daha küçük doğranmış kuzu etini de soğanlara katarak, etler suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin. Et suyunu çekince, bir buçuk bardak sıcak suyu ilave edip, orta ateşte 40 dakika kadar pişmeye bırakın. Etler yumuşayınca, ebegümecini ve tuzu tencereye koyup pişmeye bırakın. Tencereyi ateşten almadan 10-15 dakika önce, yıkanmış pirinci ilave edin. Pirinç pişip yumuşayınca, tencereyi ateşten alın, sıcak servis yapın. Nasıl Yapılır? |
You are subscribed to email updates from Nasıl Yapılır? Nedir? To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder