Nasil Yapilir? Nedir? |
Kaymaklı Güllaç Nasıl Yapılır? Posted: 04 Aug 2010 06:19 AM PDT Aslında her zaman yiyebileceğimiz bir tatlı olmasına rağmen sırf adettendir diye ramazanı beklememiz saçma olsa da ben güllaç hastasıyımdır. Yine ramazan geliyor ve midemde güllacın yeri hazır bekliyorum. Malzemeler 200 gr. kaymak 10 adet güllaç yaprağı 4 bardak süt 2 bardak toz şeker 1,5 kahve fincanı gül suyu Tanelenmiş nar Kaynamış süte toz şekeri ilave edip, şeker eriyene kadar karıştırın. Süt iyice soğuyunca, bunu derince bir tepsiye dökün. 10 adet güllaç yaprağını teker teker süte batırıp yumuşatın. Yumuşayınca, tepsiden alıp dört ucunu üste koyarak, iki kat yapın. Ortasına kaymak koyup kenarlarını kaymağın üzerine bohça kapatır gibi kapatın. Bütün güllaçları böylece kaymaklayıp, büyük bir tabağa dizin. Kıvrılan tarafları alta gelecek şekilde yerleştirin. Sonra kalan şekerli sütü üzerine döküp, sütü çekmesi için bir kenara bırakın. Sütünü iyice çekince üzerini nar taneleri, ceviz ya da antep fıstığı ile süslemeyi unutmayın. Afiyet olsun. Nasıl Yapılır? |
Posted: 04 Aug 2010 03:21 AM PDT Bu akşamın menüsünde fırında makarna var, beşamel sosla kıvam ve lezzet vereceğimiz fırında makarnanın yapılışı ise gayet basit. Malzemeler 1/2 paket fırın makarna 2 su bardağı kaşar peyniri rendesi 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ tuz sıcak su Beşamel sosun malzemeleri 2 su bardağı süt 2 kaşık margarin 2 kaşık un Makarnaları 2 -3 parçaya bölün ve 5 bardak kadar sıcak suyla haşlayın. Haşlama esnasında yapışmaması için tencereye sıvı yağ ilave edin. Çok yumuşamaması için maksimum 10 dakika kadar haşladıktan sonra soğuk sudan geçirip, süzün. Makarnalar haşlanırken beşamel sosu yapabilirsiniz. Beşamel Sosun YapılışıCam fırın tepsinize makarnayı koyun, üzerine 1 bardak kaşar rendesini ve beşamel sosu ekleyerek biraz karıştırın. Kalan kaşar peynirini de en üste serperek 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika süreyle, yani makarnanızın üzeri kızarana kadar pişirin. Nasıl Yapılır? |
Posted: 03 Aug 2010 07:26 AM PDT İletişim imkanlarının artması ve e-postaların yaygınlaşması ile birlikte çoğumuzun posta kutusunu fatura zarflarından başka zarf doldurmuyor pek. Çeşitli iletişim imkanlarını kullanarak devamlı irtibat halinde olsak da; bir yandan da mektuplaşarak iletişimi sürdürdüğüm birkaç arkadaşım var. Bu kimselere mektup gönderirken zarfını da kendim hazırlayarak, onların hatırında kalacak hoş bir anı bırakıyorum. Siz de birkaç kolay adımda kendi zarfınızı yapabilirsiniz. Nasıl Yapılır? 1- Zarf yapımı için kullanacağınız kağıt ya da kartonu cetvel ile ölçerek aşağıda verilmiş olan ebatlara uygun bir biçimde kesin. 2- Kestiğiniz kağıdın uçlarını makas ya da maket bıçağı yardımıyla yuvaklaklaştırın. 3- Kağıdın 9.2 x 2.5cm’lik kulakçıklarını içe doğru kıvırın. 4- Ardından 14.3 x 7cm’lik kısmı içe doğru katladığınız kulakçıkların üzerine kapatın ve kuvvetli bir zamk ile yapıştırın. 5- Son olarak zarfınızı kapatacağınız zaman da 14.3 x 5.1cm’lik kısmı zarfınızın üzerine yapıştırmanız yeterli. Nasıl Yapılır?cetvel, elyapımı zarf, kağıt, makas, mektup, posta, yapıştırıcı, zamk, zarf nasıl yapılır, zarf yapımıNasıl Yapılır? |
You are subscribed to email updates from Nasıl Yapılır? Nedir? To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder