Nasil Yapilir? Nedir? |
Soslu Patlıcan Dolması Nasıl Yapılır? Posted: 06 Aug 2010 07:45 AM PDT Pazarda bostan patlıcanları görünce aklıma hemen dolmasını yapmak geldi. Tam da mevsimindeyken bostan patlıcanın dolmasını deneyin. Malzemeler 4 orta boy bostan patlıcan 4 domates 1 soğan 1 demet maydanoz 1 diş sarmısak 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri kızartmak için çiçekyağı tuz, karabiber Patlıcanları çizgili soyduktan sonra ortadan boylamasına ikiye ayırın. İçini tuzlayıp acı suları süzülünce, bol suda yıkayıp kurulayın ve kızgın yağda kızartın. Delikli kepçe ile yağlarını süzerek fırın tepsinize alın. İçlerini oyup çıkartın. Çıkarttığınız içleri ince ince kıyın, rendelenmiş soğan, sarımsak ve kıyılmış maydanozu karıştırın, sütü ilave edip yoğun bir sos kıvamına gelene kadar karıştırın. Bu karışımı bir kaşık çiçek yağında kavurun. Sonra kabuğu çıkmış ve küçük küçük doğranmış domates, kaşar peyniri, tuz ve biberi ilave edip güzelce karıştırın ve patlıcanların içini doldurun. 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Nasıl Yapılır? |
You are subscribed to email updates from Nasıl Yapılır? Nedir? To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder