Nasil Yapilir? Nedir? |
Posted: 22 Aug 2010 03:48 AM PDT Benim çok sevdiğim bir yemektir kabak kavurma. Uzun zamandır yapmıyordum ancak geçenlerde güzel bir sofrada tekrar hatırladım. Malzemeler 5 adet kabak 5 diş sarımsak 3 adet domates 1 büyük boy soğan 1 yemek kaşığı salça ½ bardak su ½ çay bardağı sıvı yağ ½ demet taze nane ve dereotu Tuz, pul biber Kabakları soyup küp şeker boyutunda doğrayın. Soğanı ve domatesi de yemeklik doğrayıp hazırlayın. Teflon tencerenize sıvı yağı koyup soğanı ve doğranmış sarımsağı yumuşayıncaya kadar kavurun. Üzerine domates ve salçayı da ilave edin ve karıştırarak domatesler suyunu salana kadar kavurmaya devam edin. Son olarak kabak, tuz ve pul biberi ilave edin. 5 dakika kadar karıştırarak kabakların kavrulmasını sağlayın. Suyu ekleyip tencerenin kapağını kapayın. Arada karıştırarak 20 – 25 dakika kadar pişirin. Ocaktan indirmeden kıydığınız dereotu ve taze naneyi ilave edin, bir kez karıştırıp ateşten alın. Dilerseniz sıcak, dilerseniz soğuk olarak servis edebilirsiniz. Yoğurtla harika bir ikili olurlar. |
Posted: 21 Aug 2010 10:38 PM PDT Bugünkü iftar menümüz şöyle; Afiyet olsun. |
You are subscribed to email updates from Nasıl Yapılır? Nedir? To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder