EROL MARKETİNG- evden ek iş

EROL MARKETİNG- evden ek iş
Evinizden Kariyer Yapma Fırsatı

12 Mart 2010 Cuma

Nasil Yapilir? Nedir?

Nasil Yapilir? Nedir?

Link to Nasıl Yapılır? Nedir?

Çiçek Açan El Yapımı Kartpostal

Posted: 11 Mar 2010 07:50 AM PST

İçinde çiçek tohumları olan tohum kağıtlarına yakın zamanda rastlamış olabilirsiniz. İçerisinde tohum barındıran el yapımı bu kağıtlar, toprağa ekildiği zaman çözünüyor ve bahçenizi ya da balkonunuzu süsleyecek çiçekler yetiştirmenize imkan sağlıyor.

çiçek açan kartpostal1 Çiçek Açan El Yapımı Kartpostal

Çiçek açan el yapımı kartpostal hazırlamak için öncelikle tohum kağıdımızı hazırlamamız gerekiyor. Bu kağıdı hazırlarken, evinizdeki kullanmadığınız kağıtlardan yararlanabilmeniz mümkün.

Malzemeler:
Renkli kağıtlar
Çiçek tohumu

Nasıl Yapılır?

1- Tohum kağıdı yapımında kullanacağınız kağıtları küçük parçalara ayırıp, blendırın içine yerleştirin. Kağıtların üzerine çıkacak şekilde, yeterli miktarda su ekledikten sonra bir hamur elde edene kadar çırpın.

çiçek açan kartpostal Çiçek Açan El Yapımı Kartpostal

2- Hamurunuzu hazırladığınızda blendırı fişten çıkarın ve tohumları üzerine ekleyin. Tohumları ekledikten sonra karışımızı çırpmayın. Bunu yaptığınız takdirde tohumlarınız zarar görecektir.

3-Tohumlarınızı ekledikten sonra hamurunuzu şekillendirmeye başlayabilirsiniz. Bir kabın üzerine süzgecinizi yerleştirin ve kağıt hamurunuzu süzgecinize dökün. Eğer hamurunuzda çok fazla hava kabarcığı varsa, altına bir havlu yerleştirerek kağıt hamurunun sıkışmasını sağlayabilirsiniz.

4- Ardından, tezgaha ya da düz bir zemine başka bir havlu yerleştirin. Havlunun üzerine keçe koyduktan sonra üzerine kağıt hamurunu yayın ve hamuru yassılaştırın. Hamurun kalınlığının her noktada eşit olmasına özen gösterin.

5- Hamurunuzu şekillendirdikten sonra başka bir havlu yardımıyla nemini alın ve bir gün boyunca kurumaya bırakın.

6- Kağıt hamurunuz kuruduğunda, tohum kağıdınızı çiçek, kelebek ağaç ya da dilediğiniz herhangi bir şekilde kesin ve kartpostalınızın üzerine yapıştırın.

çiçek açan kartpostal2 Çiçek Açan El Yapımı Kartpostal

7- Son olarak kartpostalın içine, bu kağıdın yetiştirilebileceğini belirten bir not yazmayı unutmayın.

Nasıl Yapılır?, , ,

Nasıl Yapılır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder