EROL MARKETİNG- evden ek iş

EROL MARKETİNG- evden ek iş
Evinizden Kariyer Yapma Fırsatı

4 Mart 2010 Perşembe

Nasil Yapilir? Nedir?

Nasil Yapilir? Nedir?

Link to Nasıl Yapılır? Nedir?

Kitapların Ömrü Nasıl Uzatılır?

Posted: 04 Mar 2010 03:17 AM PST

Kitap kapaklarından kartpostal yapımından bahsettiğimiz yazı sonrasında, kitaplara nasıl kıydığımız konusunda birtakım eleştiriler almıştık. Bir kenara koyduğumuz kitapları bu yöntemle değerlendirmemiz mümkünken, değer verdiğimiz ve gözümüz gibi baktığımız kitapları da korumamız için ayrı bir özen göstermemiz zorunludur.
Birkaç ufak yöntemle, değer verdiğimiz ve zarar görmesini istemediğimiz kitaplarımızın ömrünü uzatmamız mümkün.

kitaplık Kitapların Ömrü Nasıl Uzatılır?

1) Kitaplarınızı her zaman yatay ya da dikey bir biçimde, düz duracak şekilde yerleştirin. Aynı boyuttaki kitapları birlikte yerleştirmeye özen gösterin.  Kitaplarınızı hiçbir zaman yamuk duracak biçimde rafa koymayın. Ayrıca kitaplarınızı rafa çok sıkışık bir biçimde dizmenizin, raftan alırken kitabın kapağına ya da cildine zarar verebileceğini unutmayın. Kitabı raftan alırken, yanındaki kitapları belli bir boşluk yaratacak biçimde iki yana iterek almak istediğiniz kitabı cildin üst tarafından değil, kenarlarından tutarak çekin.

2) Kitaplarınızı bir ısıtıcının çok yakınına koymayın. Ayrıca doğrudan güneş ışığına maruz kalmasını engelleyin ve rutubetli yerlere koymaktan da sakının. Eğer kitaplarınız rutubetlenirse, üzerindeki küfü kuru bir bezle silin ve en fazla 45 dakika güneş ışığı altında bekletin. Ancak uzun süre güneş ışığı altında bekletmenizin de kitabınıza zarar vereceğini unutmayın. Eğer elinizdeki çok değerli bir kitap ise kendiniz temizlemeye çalışmadan önce bir uzmana danışın.

3) Kitaplarınızı tutarken ellerinizin temiz ve kuru olmasına dikkat edin. Yağ, ter ve kirin kitaplarınıza büyük zarar verebileceğini unutmayın.

Nasıl Yapılır?, , ,

Nasıl Yapılır?

Fırında Kaşarlı Ve Mantarlı Köfte

Posted: 04 Mar 2010 01:31 AM PST

Kaşar, mantar ve köfte üçlüsünün en güzel halini paylaşmak istedim sizlere. Ana yemek olarak sofranızda yer verebileceğiniz, hazırlama süresi kısa olan bir yemek.

Malzemeler:
Köfte için
1 kg kıyma
1 demet maydonoz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet kuru soğan
2 yumurta
6-7 dilim bayat ekmek içi

Harcı İçin
1/2 kg mantar
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
2 diş sarımsak
3 adet taze soğan
4 çay kaşığı kekik
4 çay kaşığı kırmızı pul biber
Tuz ve karabiber
Kızartmak için sıvı yağ

kaşarlı mantarlı köfte Fırında Kaşarlı Ve Mantarlı Köfte

Bir kapta köfte malzemelerini karıştırıp yoğurun ve yuvarlak şekilde köfteler hazırlayın. Hazırladığınız köftelerin iç kısmına bastırarak kase şeklini almalarını sağlayın. Mantarları ayıklayıp, saplarını çıkardıktan sonra doğrayın. Dereotu, maydanoz, taze soğan ve sarımsakları ayıklayıp kıyın. Harcı için yayvan bir tavaya sıvı yağ koyarak içine doğranmış mantarları ve kıyılmış sarımsak, soğan, maydanoz ile dereotunu ilave edip, mantarlar suyunu çekene kadar kavurup içine kekiği, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. Hazırladığınız içi önceden şekil verdiğiniz köftelerin içine doldurarak fırın tepsisine dizin, son olarak üzerine kaşar peynirini serpiştirin ve 180 derecede 20-30 dakika kadar pişirin.

Nasıl Yapılır?, , , ,

Nasıl Yapılır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder