Nasil Yapilir? Nedir? |
Posted: 06 Mar 2010 05:30 AM PST Tatlı kriziniz tuttuğunda hemen mutfağa girip yapabileceğiniz pratik bir tatlı un helvası. Malzemeler: 1 su bardağı ceviz ya da fıstık 1/2 paket hamur işi margarin ya da tereyağı 2 su bardağı un 2 su bardağı toz şeker 3 su bardağı süt Sos tenceresine süt ve şekeri koyup karıştırarak kaynatalım. Ve helvamızın şurubunu hazırlayalım. Ardından bir tencereye yağı koyup eritelim, üzerine unu yavaş yavaş ilave edelim ve pembeleşene kadar kavuralım. 20 dakika kadar kavurup üzerine önceden hazırladığımız sütlü şurubumuzu dökelim ve karıştırarak sütü çekene kadar kavurmaya devam edelim. Sütü çekmeye yakın tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika demlenmeye bırakalım, helva kıvamını alınca ateşten indirip 30 dakika kadar dinlendirelim. Bir kaşık yardımıyla dilediğiniz şekli verip servis tabağına alabilirsiniz. Üzerine süslemek için ceviz ya da fıstık koyabilirsiniz. Nasıl Yapılır? |
You are subscribed to email updates from Nasıl Yapılır? Nedir? To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder