Nasil Yapilir? Nedir? |
Posted: 05 Mar 2010 05:26 AM PST Şerbetli tatlılarla aram pek iyi olmasa da eşimin tatlıya olan sevgisinden dolayı yavaş yavaş alışıyorum. Ekmek kadayıfı ise gözdemiz. Nasıl yapılır diyorsanız, hemen malzemeleri hazırlamaya başlayabilirsiniz. Malzemeler: 1 adet ekmek kadayıfı 1 kg toz şeker 6 bardak su 1/2 limonun suyu Kadayıfı ıslatmak için: Kadayıfı büyük bir tepsiye, kızarmış kısmı alta gelecek şekilde yerleştirin. Üzerine 3 su bardağı sıcak su dökün. Üzerine bir bez kapatıp, kadayıfın yumuşayıp şişmesini bekleyin. Bu arada şerbetini yapmak için bir tencereye 6 bardak su ve şeker koyup, şeker eriyene kadar karıştırın ve kaynadıktan sonra limon suyunu da ilave edilip, 5 dakika daha kaynatıp ateşten indirin. Hazırlanan şerbetten 1 su bardağı kadar alıp bir tavada karamel rengini alana kadar kaynatmaya devam edin. Karamel rengini alan tavadaki şerbeti tenceredeki şerbete ilave edin ve karıştırın. Kadayıftaki fazla suyu süzüp, bir bez yardımıyla kadayıfa bastırarak alın. Daha sonra kadayıf tepsisini kısık ateş üzerine koyup yavaş yavaş şerbeti dökün. Kadayıfın ortasına bir bıçak yardımıyla çapraz şekilde iki çizik atarsanız, şerbeti daha iyi çekecektir. Ateşin kadayıfın ortasına değil tepsinin kenarlarına gelecek şekilde dağılması gerekir. Kadayıfın kenarlarındaki şerbeti bir kaşık yardımıyla 2-3 dakikada bir kadayıfın üzerine dökün. Şerbet artık koyulaşmaya başladığında ateşten indirip, soğuyunca ters çevirerek servis tabağınıza alabilirsiniz. Kare ya da üçgen şekiller halinde kesip üzerine kaymak koyup servis edebilirsiniz. Nasıl Yapılır? |
Posted: 05 Mar 2010 01:43 AM PST Patates kızartmasının, püresinin ya da makarnanın yanına sıkça yaptığım bir yemektir salçalı sosis. Aslında pek yemek sayılmaz ama kısıtlı vaktiniz varsa cankurtaran olabiliyor. Daha çok garnitür olarak yemeklerin yanına ekleyebilirsiniz. Malzemeler: 1,5 su bardağı su 2 yemek kaşığı sıvıyağ 2 – 3 yemek kaşığı salça 10 – 12 adet sosis (kişi sayısına göre ayarlanabilir) tuz, pulbiber Tencereye sıvıyağı koyup salçayı ekleyerek kavuralım, ardından suyu yavaş yavaş karıştırarak ilave edelim. Sosisleri iki ucundan birer santim karşılıklı keserek şekil verebilirsiniz. Böylece sadece uç bölümleri çiçek gibi dört parçaya ayrılır. Dilerseniz bütün olarak da pişirebilirsiniz. Ardından tenceredeki salçalı suya sosisleri atıp kaynayana kadar bekleyin. Sosisler şişmeye başlayınca pişmiş demektir. Kaynadıktan sonra da tuz ve tercihen pulbiber ile nane ilave edebilir, servis sırasında üzerine maydonoz serperek süsleyebilirsiniz. Nasıl Yapılır? |
You are subscribed to email updates from Nasıl Yapılır? Nedir? To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder