EROL MARKETİNG- evden ek iş

EROL MARKETİNG- evden ek iş
Evinizden Kariyer Yapma Fırsatı

5 Mart 2010 Cuma

Nasil Yapilir? Nedir?

Nasil Yapilir? Nedir?

Link to Nasıl Yapılır? Nedir?

Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır?

Posted: 05 Mar 2010 05:26 AM PST

Şerbetli tatlılarla aram pek iyi olmasa da eşimin tatlıya olan sevgisinden dolayı yavaş yavaş alışıyorum. Ekmek kadayıfı ise gözdemiz. Nasıl yapılır diyorsanız, hemen malzemeleri hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Malzemeler:
1 adet ekmek kadayıfı
1 kg toz şeker
6 bardak su
1/2 limonun suyu

Kadayıfı ıslatmak için:
3 su bardağı sıcak su

ekmek kadayıfı

Kadayıfı büyük bir tepsiye, kızarmış kısmı alta gelecek şekilde yerleştirin. Üzerine 3 su bardağı sıcak su dökün. Üzerine bir bez kapatıp, kadayıfın yumuşayıp şişmesini bekleyin. Bu arada şerbetini yapmak için bir tencereye 6 bardak su ve şeker koyup, şeker eriyene kadar karıştırın ve kaynadıktan sonra limon suyunu da ilave edilip, 5 dakika daha kaynatıp ateşten indirin. Hazırlanan şerbetten 1 su bardağı kadar alıp bir tavada karamel rengini alana kadar kaynatmaya devam edin. Karamel rengini alan tavadaki şerbeti tenceredeki şerbete ilave edin ve karıştırın. Kadayıftaki fazla suyu süzüp, bir bez yardımıyla kadayıfa bastırarak alın. Daha sonra kadayıf tepsisini kısık ateş üzerine koyup yavaş yavaş şerbeti dökün. Kadayıfın ortasına bir bıçak yardımıyla çapraz şekilde iki çizik atarsanız, şerbeti daha iyi çekecektir. Ateşin kadayıfın ortasına değil tepsinin kenarlarına gelecek şekilde dağılması gerekir. Kadayıfın kenarlarındaki şerbeti bir kaşık yardımıyla 2-3 dakikada bir kadayıfın üzerine dökün. Şerbet artık koyulaşmaya başladığında ateşten indirip, soğuyunca ters çevirerek servis tabağınıza alabilirsiniz. Kare ya da üçgen şekiller halinde kesip üzerine kaymak koyup servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Nasıl Yapılır?, , , ,

Nasıl Yapılır?

Salçalı Sosis Nasıl Yapılır?

Posted: 05 Mar 2010 01:43 AM PST

Patates kızartmasının, püresinin ya da makarnanın yanına sıkça yaptığım bir yemektir salçalı sosis. Aslında pek yemek sayılmaz ama kısıtlı vaktiniz varsa cankurtaran olabiliyor. Daha çok garnitür olarak yemeklerin yanına ekleyebilirsiniz.

Malzemeler:
1,5 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 – 3 yemek kaşığı salça
10 – 12 adet sosis (kişi sayısına göre ayarlanabilir)
tuz, pulbiber

salçalı sosis Salçalı Sosis Nasıl Yapılır?

Tencereye sıvıyağı koyup salçayı ekleyerek kavuralım, ardından suyu yavaş yavaş karıştırarak ilave edelim. Sosisleri iki ucundan birer santim karşılıklı keserek şekil verebilirsiniz. Böylece sadece uç bölümleri çiçek gibi dört parçaya ayrılır. Dilerseniz bütün olarak da pişirebilirsiniz. Ardından tenceredeki salçalı suya sosisleri atıp kaynayana kadar bekleyin. Sosisler şişmeye başlayınca pişmiş demektir. Kaynadıktan sonra da tuz ve tercihen pulbiber ile nane ilave edebilir, servis sırasında üzerine maydonoz serperek süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Nasıl Yapılır?, , , , ,

Nasıl Yapılır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder