Nasil Yapilir? Nedir? |
Posted: 10 Mar 2010 02:56 AM PST Lokma tatlısını pek sık yapmam ama küçük ve top top yapılanı İzmir lokması olarak anıldığı için ayrı bir sempatim var. Bu yüzden tarifini sizinle de paylaşmak istedim. Yapımı basit ama hamurunu iyi tutturmak gerekir. Malzemeler: 2 su bardağı un 2 çorba kaşığı toz şeker 2 çorba kaşığı tereyağı 1/2 paket yaş maya 1/2 su bardağı su 1 su bardağı süt 1 adet yumurta Şerbeti için: Öncelikle şerbeti yaparak soğutmaya bırakın. Şerbet tencerenize su ve şekeri koyup, şeker eriyene kadar karıştırın ve kaynadıktan sonra limon suyunu da ilave edip 5 dakika daha kaynadıktan sonra ateşten alıp soğutun. Hamur kabınıza unu eleyerek dökün ve şekeri ilave edin, ayrı bir kapta yaş mayayı su ile eritin ve bu karışımı da una ilave edin. Bir kapta yumurtayı krema kıvamına gelene kadar çırpın, süt ve eritilmiş tereyağıyla birlikte hamurunuzu yoğurmak için una ekleyin. Bütün malzemelerinizi karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Daha sonra kızartma tencerenize ya da fritöze bol yağ koyup iyice kızdırın. Bir kaşık yardımıyla ya da krema sıkacağıyla hamurunuzdan alıp yağa dökün. Bütün hamuru bu şekilde kızarttıktan sonra soğumuş şerbetin içine lokmalarınızı dökün ve 10 – 15 dakika bekledikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz. Nasıl Yapılır? |
You are subscribed to email updates from Nasıl Yapılır? Nedir? To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder