Nasil Yapilir? Nedir? |
Posted: 09 Mar 2010 12:57 AM PST Bulgur pilavını özellikle yanında cacık varsa çok severim. Bulgur pilavının yapımı, pirinç pilavıyla benzer. Her ne kadar pirinç pilavı daha çok özen istese de, tane tane olmuş bir bulgur pilavı da gayet leziz olur. Malzemeler: 1 adet soğan 1 adet domates 1 adet yeşil biber 1 çay bardağı sıvı yağ 2 su bardağı bulgur 2 yemek kaşığı salça Tuz, pul biber Soğan ve biber ve domatesi yemeklik şekilde doğrayın. Pilav tencerenize sıvı yağı koyup soğanları pembeleşene kadar kavurun ve biberleri ekleyin. Biberler kavrulduktan sonra domates ve salçayı da ekleyin. Domatesler suyunu çekince önceden yıkayıp, süzdüğünüz bulguru ilave edin ve bir kaç dakika kavurduktan sonra, suyunu, tuzunu ve pul biberi ilave edin. Aynı pirinç pilavı gibi pişirin. Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?Dilerseniz et suyu ya da bulyon tablet de kullanabilirsiniz. Suyunu çekip, piştikten sonra ateşten indirin ve 15 dakika dinlendirip, sıcak olarak servis edin. Nasıl Yapılır? |
You are subscribed to email updates from Nasıl Yapılır? Nedir? To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder