Nasil Yapilir? Nedir? |
Posted: 25 Feb 2010 06:56 AM PST Şerbetli tatlıları çok tercih etmesem de şekerpare biraz daha hafif olduğu için seviyorum. İki aşamalı bir tatlı şekerpare, diğer şerbetli tatlılar gibi önce pişiriyoruz sonra üzerine şerbetini döküyoruz. Şekerpare İçin Malzemeler: 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket margarin (oda sıcaklığında) 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 kase tuzsuz fıstık ya da fındık içi 2 yumurta 4 yemek kaşığı irmik 4 su bardağı un Şerbet İçin Malzemeler: Pudra şekeri, irmik, yumurta, un, kabartma tozu, vanilya ve yumuşamış margarini yumuşak bir hamur haline gelene kadar yoğurun. Unu eklerken yavaş yavaş ekleyin ki yoğurmanız da kolay olsun. Daha sonra fırın tepsinizi yağlayın ve cevizden biraz büyük yuvarlak şekiller vererek tepsiye dizin. Üzerilerine de birer tane fıstık ya da fındık kondurun ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25-30 dakika kadar pişirin. Şekerpareleriniz hafif kızardığında pişmiş demektir. Şekerpareler fırında pişerken şerbeti de hazırlayın. Su ve şekeri bir tencereye koyup kaynatın, kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğutun. Ilık olması yeterlidir. Nasıl Yapılır? |
Çörek Otunun Faydaları Nelerdir? Posted: 25 Feb 2010 02:17 AM PST Hamur işlerinde sıkça kullandığımız çörek otunun bir çok faydası var. Hem poğaça ve böreklerinize güzel bir görünüm sağlıyor, hem de vücudunuz faydalanıyor. Tıbbi tedavilerde de kullanılyor. Eğer alerjiniz yoksa her gün bile tüketebilirsiniz. Çörek Otunun Faydaları: Nasıl Yapılır?çörek otu, çörek otu nasıl kullanılır, çörek otu nasıl yapılır, çörek otunun faydaları nelerdirNasıl Yapılır? |
You are subscribed to email updates from Nasıl Yapılır? Nedir? To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder