Nasil Yapilir? Nedir? |
Posted: 22 Feb 2010 06:36 AM PST Közlenmiş kırmızı biber güzel bir lezzet, ancak közleme işlemi ve kabuklarının soyulması işin zor kısmıdır. Közlenmiş kırmızı biberlerin kabuklarını soyarken, üzerinde kabuk bırakmak ya da kabukla birlikte biberin de büyük bir kısmını soymak gibi durumlarla hepimiz karşılaşmışızdır. Tüm biberlere uygulayabileceğiniz kolay bir yöntemle, közlenmiş kırmızı biberleri hem daha hızlı hem daha kolay soymamız mümkün. Malzemeler: Kırmızı biber Zeytinyağı Keskin bir bıçak Fırın tepsisi Pasta fırçası Fırın poşeti Yağlı pişirme kağıdı Fırınınızı önceden ısıtın. Biberleri kesim tahtası üzerinde, sap kısmını da keserek diklemesine ikiye bölün. Biberlerin sapını ve çekirdeklerini ayırın. Biberin sapından tutup biraz yukarı kaldırarak kendinize doğru çekmeniz, sapını ve çekirdeklerini biberden ayırmanızı kolaylaştıracaktır. Kalan çekirdekleri de parmaklarınızla alabilir veya ters çevirerek dökülmesini sağlayabilirsiniz. Bu şekilde kestiğiniz biberleri, kesilmiş yüzleri alta gelecek şekilde yağladığınız pişirme kağıdı üzerine dizin ve yağlama fırçası ile üzerlerine bir miktar zeytinyağı sürün. Fırın tepsisini ızgaranın 9-10 santim aşağısına yerleştirin. 10 dakika sonra biberlerin kabukları kabarmaya ve rengi koyulaşmaya başlayacaktır. Kabuklar tamamen kabardığında ve yeterli miktarda közlendiğinde biberleri fırından alın. Maşa yardımıyla biberleri tepsiden alın ve fırın poşetinin içine koyup, poşetin ağzını kapayarak 15-20 dakika bekletin. Bu süre sonunda biberler dokunabileceğiniz ısıya geldiğinde kolay bir biçimde soyulmaya da hazır olacaktır. Nasıl Yapılır?kırmızı biber, kırmızı biber nasıl közlenir, kırmızı biberin kabukları nasıl soyulurNasıl Yapılır? |
Posted: 22 Feb 2010 05:14 AM PST Zeytinin yeşilini, siyahını, biberlisini yani hangi türü olursa olsun affetmeden kahvaltılarda yada salatalarda çokça kullanmaya çalışıyorum. Bugün de kreple denedim ve hoş oldu. Krep Nasıl Yapılır?Malzemeler: 15 – 20 adet siyah zeytin 1 kase ufalanmış peynir 1 çay kaşığı nane karabiber pul biber Krep karışımımızı yaptıktan sonra, çekirdeklerini çıkardığımız zeytinleri blendırdan geçiriyoruz ve krep karışımına ilave edip çırpıyoruz. Ardından diğer malzemeleri de ilave edip her zamanki gibi pişiriyoruz. Nasıl Yapılır? |
You are subscribed to email updates from Nasıl Yapılır? Nedir? To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder