EROL MARKETİNG- evden ek iş

EROL MARKETİNG- evden ek iş
Evinizden Kariyer Yapma Fırsatı

10 Şubat 2010 Çarşamba

Nasil Yapilir? Nedir?

Nasil Yapilir? Nedir?

Link to Nasıl Yapılır? Nedir?

Pazılı Pırasa Nasıl Yapılır?

Posted: 10 Feb 2010 12:27 AM PST

pazılı pırasa Pazılı Pırasa Nasıl Yapılır?

Pazı pek bilinen bir sebze değil gibi görünse de aslında kullanım alanı epey fazla. Böreklerde ya da diğer sebzelerin yanında da kullanılabiliyor. En çok bilinen hali de pazı sarmasıdır. Aslında ıspanağa çok benzer. Çeşitli sebzelerle karışık kullanabilirsiniz, biz de yaparken pazı kullandık. Peki pazılı nasıl yapılıyor?

Malzemeler:
2 sap
yarım demet pazı
100 gr kıyma
2 adet orta boy havuç
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 fincan pirinç
1 çay bardağı çiçek yağı veya 2-3 kaşık margarin

Pırasaların en dış kabuğunu atıp en fazla 1 cm eninde doğrayınız. Koyu yeşil kısımlarını tercih etmezseniz daha iyi olur. Bu bölüm doğranırsa yerken ağızda kamaşma yaratıyor ve iyi olmuyor. Havuçları da soyduktan sonra daha ince dilimler halinde doğrayınız. Pazıları da yıkayıp aynen marul doğrar gibi doğrayın. Soğan soyulup küçük küpler halinde doğranır. Pirinci de yıkayıp hazırlayın.
Tencereye yağı koyup içine kıymayı ve soğanı atın ve pembeleşinceye kadar kavurun. Salçanızı ilave edip karıştırın. , havuç, pazı, pirinç ve tuzunu ilave edip karıştırın.
1 çay bardağı su ilave edilip kaynatmaya devam edilir. Yaklaşık 20-25 dakikada pişmesi gerekir. Pişme kontrolü için pirinç ve havuca bakınız.
Yemeği yerken pazının verdiği tada hayran olacaksınız. Bizden söylemesi.
Afiyet olsun.

Nasıl Yapılır?, , , , , ,

Nasıl Yapılır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder