Nasil Yapilir? Nedir? |
Posted: 10 Feb 2010 12:27 AM PST Pazı pek bilinen bir sebze değil gibi görünse de aslında kullanım alanı epey fazla. Böreklerde ya da diğer sebzelerin yanında da kullanılabiliyor. En çok bilinen hali de pazı sarmasıdır. Aslında ıspanağa çok benzer. Çeşitli sebzelerle karışık kullanabilirsiniz, biz de pırasa yaparken pazı kullandık. Peki pazılı pırasa nasıl yapılıyor? Malzemeler: 2 sap pırasa yarım demet pazı 100 gr kıyma 2 adet orta boy havuç 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 orta boy soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 1 fincan pirinç 1 çay bardağı çiçek yağı veya 2-3 kaşık margarin Pırasaların en dış kabuğunu atıp en fazla 1 cm eninde doğrayınız. Koyu yeşil kısımlarını tercih etmezseniz daha iyi olur. Bu bölüm doğranırsa yerken ağızda kamaşma yaratıyor ve iyi olmuyor. Havuçları da soyduktan sonra daha ince dilimler halinde doğrayınız. Pazıları da yıkayıp aynen marul doğrar gibi doğrayın. Soğan soyulup küçük küpler halinde doğranır. Pirinci de yıkayıp hazırlayın. Nasıl Yapılır? |
You are subscribed to email updates from Nasıl Yapılır? Nedir? To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder