Nasil Yapilir? Nedir? |
Posted: 08 Feb 2010 05:35 AM PST Ayva meyve olarak çok faydalı olmasının yanında ayrıca reçeli ve tatlısı da çok lezzetlidir. Benim gibi tatlıyla arası pek iyi olmayanlar için de hafifliğiyle tercih sebebi oluyor. Malzemeler: 4 adet ayva 1 çay kaşığı tereyağı 1 adet elma 100 gr ceviz 2-3 su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı tarçın isteğe bağlı miktarda kaymak veya koyu kıvamlı kremşanti Ayvalar iyice yıkanıp kabukları soyulur. Enine ikiye bölünür ve orta kısmı oyucu ile çıkartılır. Kararmaması için hafifçe limon sürülür. Oyuk yerleri üste gelecek şekilde tencereye dizilir. Çıkarılan çekirdeklerin çoğunu kırarak tencereye koyalım. 1 kahve fincanı su, 1 çay kaşığı tereyağı ilave edelim. Ayvaların üzerini örtecek kadar toz şeker ile dolduralım. Kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tencerenin dibinde jel kıvamında bir su oluşmalı. Nasıl Yapılır? |
Posted: 07 Feb 2010 11:15 PM PST Beş çayının yanında sıcacık kurabiye nasıl da güzel olur değil mi? Ben ilk defa lorlu kurabiye yedim geçenlerde. Bu kadar harika bir lezzeti nasıl kaçırmışım ona şaşırdım. Gerçekten güzel bir tat, bir tane asla yetmiyor yedikçe yemek istiyorsunuz. İçine konulan lor güzel bir lezzet bırakıyor damakta. Malzemeler: 2 yumurta ½ paket margarin (125 gr) 1,5 su bardağı toz şeker 400 gr tuzsuz kaşar loru 2 paket kabartma tozu 3 su bardağı un Yarım paket margarini erittikten sonra soğutun ve içine 2 yumurtayı kırın. Toz şekeri de ilave ettikten sonra iyice karıştırın. Lor ve kabartma tozunu da koyduktan sonra yoğurmağa devam edin. Sonra unu ilave edip hamuru iyice yoğurun. Fırın tepsisine yağlı kağıt serilip üzerine hazırladığınız topları seyrek olarak dizin. Çünkü fırında pişerken kabaracaklardır. Nasıl Yapılır? |
You are subscribed to email updates from Nasıl Yapılır? Nedir? To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder