EROL MARKETİNG- evden ek iş

EROL MARKETİNG- evden ek iş
Evinizden Kariyer Yapma Fırsatı

12 Şubat 2010 Cuma

Nasil Yapilir? Nedir?

Nasil Yapilir? Nedir?

Link to Nasıl Yapılır? Nedir?

Ispanaklı Börek Nasıl Yapılır?

Posted: 12 Feb 2010 12:05 AM PST

Ispanaklı börek patatesli börekten sonra en sevdiğim börek çeşididir. Hem yumuşacık olur hem de ıspanağın nimetlerinden faydalanmak açısından tercih sebebimdir.

Malzemeler :
1 kg ıspanağın yaprakları
1 adet orta boy soğan
5 adet taze yufka
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı çiçek yağı
1 paket kabartma tozu
1 şişe maden suyu sodası

Ispanağın sadece yapraklarını kopararak ayırın ve bolca su içine biraz sirke koyun ve bekletin. Yıkama işlemini defalarca yapın. Dibine devamlı kum iner. Temizlenen yaprakları elinizle bile küçük parçalar halinde koparın. Kalan ıspanaklarla pirinçli kıymalı yemek çok güzel olur.
Soğanlar da soyularak küçük küpler halinde doğranır. Ayırdığımız çiçek yağının üzerinden 1 küçük fincan alınarak tencereye konur. İçine soğanlar atılarak hafifçe pembeleştirilir. Ispanaklar avuç içinde sıkılarak tencereye konur. Sıkmamızın sebebi ıspanağın fazla suyunun atılmasıdır. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilir. Karıştırılarak 5 dakika pişirilir. Pişirmekteki amacımız saldığı suyunu çektirmektir.

ıspanaklı börek Ispanaklı Börek Nasıl Yapılır?

Eldeki diğer malzemeleri, yani süt, yumurta, çiçek yağı, kabartma tozu ve maden suyu sodası bir kaba koyarak iyice çırpılır..
Fırın tepsisini çok az çiçek yağı ile yağlanır. 1 adet yufka hafif buruşturarak tepsiye serilir. (Tepsiden taşan kısımlar sonunda kapamada kullanılacak.)
Çırparak hazırladığımız karışım ile yufka ıslatılır. Üzerine ikinci yufka buruşuk vaziyette serilir. Tepsi dışına taşmasın ve eşit dağılsın. Tekrar karışım ile ıslatalım. 3. yufkaya da aynı işlem yapılır. Sonra pişen ıspanağı buraya serelim. Üzerine 4. yufkayı buruşuk olarak seriyor ve karışımla ıslatıyoruz. 5. yufkaya da aynı işlemi uyguluyoruz. Sonunda en alttaki yufkanın tepsiden taşan kısımlarını üzerine kapatıyoruz. Tepsideki böreği istenen ölçüde kare kare kestikten sonra kalan karışımı üstüne döküyoruz. Tepsiyi bu halde en az yarım saat bekletiyoruz. Sonra fırını 200 dereceye ayarlayıp 30-35 dakika pişiriyoruz.
Ispanaklı böreği ayranla birlikte servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Nasıl Yapılır?, , ,

Nasıl Yapılır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder