Nasil Yapilir? Nedir? |
Susamlı Grissini Nasıl Yapılır? Posted: 29 Jun 2010 04:09 AM PDT Çay saatlerinde, atıştırmalıkların yanında ya da karnınızın birden çok aç olduğunu farkettiğinizde süper bir alternatiftir grissiniler. Evde yaptığınız grissinilerin hem tazeliği hem de mis gibi kokusu ise hazırlarına değişilmez sanırım. Malzemeler 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1,5 bardak un 1,5 çay kaşığı kuru maya 1 çay kaşığı tuz 1 çay bardağı susam 1 yumurta sarısı 1/2 bardak ılık su Kuru mayayı ılık suyla karıştırıp eriyene kadar bekleyelim. Üzerine un, tuz ve zeytinyağını ilave edip 10 dakika kadar yoğurarak yumuşak ve kıvamlı bir hamur elde edelim. 20 dakika kadar hamuru dinlendirip kabarmasını bekleyelim. Fırın tepsisine bir pişirme kağıdı (yağlı kağıt) koyup, hamurdan kopardığımız ceviz büyüklüğündeki parçalardan istediğiniz kalınlıkta uzun şeritler yapalım ve pişirme kağıdına sıralayalım. Üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp susamla süsleyelim. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirelim. Grissiniler kıtır kıtır ve kızarmışsa yeterli süre pişmiş demektir. Nasıl Yapılır? |
You are subscribed to email updates from Nasıl Yapılır? Nedir? To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder