Nasil Yapilir? Nedir? |
Kendi Buzdolabı Magnetlerinizi Hazırlayın Posted: 09 Jun 2010 05:51 AM PDT Hoşunuza giden minik nesneleri kullanarak hazırlayacağınız buzdolabı magnetleri, mutfağınıza farklı bir hava katmak için güzel bir seçimdir ve elinizde bulundurduğunuz fakat genellikle işe yaramadığını düşündüğünüz nesneleri de dekoratif eşyalara dönüştürmenize olanak verir. Örneğin, sahillerden topladığınız hoşunuza giden taşları bir kap içerisinde saklamak yerine, onları buzdolabı magnetine çevirip sergileyerek daha dekoratif nesnelere dönüştürmeniz mümkün. Bu taşların üzerine asetatlı kalemle harf ekleyerek, buzdolabının üzerine istediğiniz bir not bırakmanız da mümkün. Buzdolabındaki bazı eksikleri bu şekilde listeleyebileceğiniz gibi; buzdolabının kapağını açıp bir süre bakan ve hiçbir şey almadan kapatanlara yönelik bir uyarı notu da koyabilirsiniz. Malzemeler: Çeşitli boyutlarda ağır olmayan taşlar Mıknatıs Kuvvetli bir yapıştırıcı Asetatlı kalem Nasıl Yapılır? 1- Elinizde bulunan taşların hafif ve yassı olanlarını seçin. 2- Taşın daha yassı olan yüzüne ve magnetin bir yüzüne ince bir tabaka halinde kuvvetli bir yapıştırıcı sürün ve tercihen magnet görünmeyecek şekilde yapıştırın. 3- Magnet yapıştırdığınız taşların kurumasını bekleyin. 4- Taşlar ve magnetin iyice yapıştığından emin olduktan sonra asetatlı kalemle taşların üzerine notunuzda kullanacağınız harfleri yazın. Not: Elinizde yeterince taş var ise çok kullanılan harfleri birkaç defa yazmak suretiyle, alfabenin tüm harflerine taşlarınıza ekleyebilir; herkesin dilediği notu bırakmasına olanak sağlayabilirsiniz. Tüm taşları buzdolabına dizip görüntü kirliliği yartmak yerine, taşlarınızı bir kutu içerisinde saklamanız faydalı olacaktır. Nasıl Yapılır?buzdolabu süsü, magnet, magnet nasıl yapılırNasıl Yapılır? |
Posted: 09 Jun 2010 03:23 AM PDT Bu yemeğin nasıl yapıldığını kayınpederim anlatmıştı bana, fırında köfte yaptığım bir gün. Patlıcana sarar da şöyle pişirirsen böyle olur falan derken ben bu tarifi aklıma kazımıştım ama yapmam uzun zaman aldı. Bu yemeği yaparken biraz uğraşacağınızı bilin ama sonuca değecek. Malzemeler 1 kg patlıcan 500 gr kıyma 3 – 4 adet domates 3 – 4 adet çarliston biber 1/2 bayat ekmeğin içi 1/2 demet maydanoz 2 adet soğan 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı salça 1 yumurta tuz, kimyon, pul biber, nane Kıyma, ufalanmış ekmek içi, yumurta, kıyılmış maydanoz, sarımsak ve baharatları yoğurma kabına alıp köfteyi yoğurmaya başlayın. Ceviz büyüklüğünde köfteler yapıp, hafif yağladığınız fırın tepsisinde 200 derecede pişirin. Patlıcanların kabuklarını geniş aralıklı olarak alacalı soyun ve uzunlamasına ince dilimlere ayırın. Hafif yağda pembeleşene kadar kızartın ve fazla yağını kağıt havlu ile alın. Derin bir kaseye kızaran patlıcan dilimlerinden çaprazlamasına koyun ve ortasına bir adet köfte koyup dilimleri üzerine kapatın. Yani köfteyi patlıcanla bohçalar gibi saracaksınız. Ardından fırın tepsisine kaseyi ters çevirerek kapatın ve üzerine bir dilim domates, bir dilim yeşil biber koyup bir kürdan geçirerek sabitleyin. Bütün patlıcan ve köfteleri bu şekilde hazırlayın. Salçayı sulandırıp tuz, baharat ve yağ ekleyip karıştırdıktan sonra hazırladığınız kebapların üzerinden gezdirerek dökün ve 180 derecede 10 -15 dakika kadar pişirin. Dilerseniz patates püresiyle servis edebilirsiniz. Nasıl Yapılır? |
You are subscribed to email updates from Nasıl Yapılır? Nedir? To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder