EROL MARKETİNG- evden ek iş

EROL MARKETİNG- evden ek iş
Evinizden Kariyer Yapma Fırsatı

14 Haziran 2010 Pazartesi

Nasil Yapilir? Nedir?

Nasil Yapilir? Nedir?

Link to Nasıl Yapılır? Nedir?

Ağaç Şeklinde Duvar Süsü Nasıl Yapılır?

Posted: 14 Jun 2010 06:38 AM PDT

Duvar süsleri ve stickerlar; evinize, ofisinize canlı bir hava katmanın en kolay yollarından biridir. Evimize canlı bir hava katmak için kimimiz duvarlarımızın ve eşyalarımızın renkleri ile uyumlu bir tablo kullanmayı seçerken; kimimiz tercih ettiğimiz dekorasyon konseptine uygun ayrıntılar kullanarak yaşam alanımıza yaratıcılığımızı katmayı tercih ederiz.

ağaç1 Ağaç Şeklinde Duvar Süsü Nasıl Yapılır?

Bu noktada çoğunlukla imdadımıza koşan duvar kağıtları ve stickerlardır. Ancak sıradan bir sticker kullanmayı tercih etmiyorsanız, kendi duvar süsünüzü yapmak sizler için güzel bir tercih olacaktır. Özellikle yeşil ve kahverengi gibi doğal renk tonlarını kullandığınız bir dekorasyona sahipseniz; yalnızca raptiye, iplik ya da tel kullanarak duvarınızda bir ağacı yeşertmeniz mümkün.

Malzemeler:
Raptiye
Kahverengi ya da yeşil tel veya iplik

Nasıl Yapılır?

1- Ağacın dış hatlarını belirlemek için raptiyeleri duvara yerleştirerek işe başlayın. Ağacın dış hatlarını belirlerken, dilediğiniz bir ağaç resminin ya da fotoğrafının baskısını alarak daha düzgün bir şekil oluşturmanız mümkün. Ayrıca raptiyeleri duvara bir yüksükle itekleyerek daha kolay yerleştirebilirsiniz.

ağaç2 Ağaç Şeklinde Duvar Süsü Nasıl Yapılır?

2- Ağacın dış hatlarını belirleme işlemini gerçekleştirirken, düz ve simetrik hatlar oluşturmak yerine; asimetrik bir yerleşimi tercih etmenizin ağacınızın daha doğal görünmesini sağlayacağını unutmayın.

ağaç3 Ağaç Şeklinde Duvar Süsü Nasıl Yapılır?

3- Dış hatları raptiyelerle belirledikten sonra, kahverengi teli ya da ipliği ağacın gövdesini ve dallarını oluşturacak kısımlara dolamaya başlayın. Yine çok simetrik ya da düz çizgiler oluşturmaktan kaçının. İpliği ya da teli doladığınız bir raptiyenin üzerinden bir kez daha geçmekten çekinmeyin. Böylelikle katmanlar oluşturarak ağacınıza doku ve boyut katmanızın daha kolay olduğunu göreceksiniz.

ağaç4 Ağaç Şeklinde Duvar Süsü Nasıl Yapılır?

4- Bir sonraki aşamada ağacınızın gövdesini ve dallarını tam olarak belirleyin. Ağacınızın istediğiniz kadar dallanıp budaklanmasını sağlamak sizin elinizde. Dalların birbirinin üzerine binmesinin daha doğal bir görünümün önünü açacağını unutmayın. Bu aşamada dilerseniz yeşil ipliği ya da teli kullanarak ağacınızı yeşertmeniz de mümkün.

ağaç5 Ağaç Şeklinde Duvar Süsü Nasıl Yapılır?

Nasıl Yapılır?, ,

Nasıl Yapılır?

Cacık Nasıl Yapılır?

Posted: 14 Jun 2010 03:41 AM PDT

Bir çok yemeğin yanında mükemmel bir meze olan cacık, en çok da içkili sofralarda aranılır. Zeytinyağlı fasulyenin yanında ise olmazsa olmaz gibidir bizim evde. Biraz koyu kıvamlı ve hissedilir sarımsak tadı olması cacığın adabındandır.

Malzemeler
3 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
2 salatalık
1,5 su bardağı buzlu su
1 tatlı kaşığı tuz

cacık Cacık Nasıl Yapılır?

Sarımsağı ayıklayıp tuz ile beraber havanda güzelce ezin. Yoğurda suyu yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Yoğurdu çok güzel ezmeniz gerekiyor, iyi çırpılmamış yoğurdun etkisi hiç hoş olmaz. Salatalıkları soyup tercihen rendeleyebilirsiniz. Ama ben daha belirgin salatalık tadı olması için çok çok küçük parçalar halinde doğruyorum. Yani bir salatalığı kalınlığına göre 8 – 10 parçaya böldükten sonra ince ince doğruyorum. Ardından ezdiğiniz yoğurda sarımsak ve salatalıkları ilave edip güzelce karıştırın. Tuzunu ve kıvamını damak tadınıza göre ayarlayın. Mümkünse 1 saat kadar buzdolabında bekletin. Servis ederken üzerine zeytinyağı, kuru nane ya da dereotu serperek süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Nasıl Yapılır?, , , , ,

Nasıl Yapılır?

Mutfakta Yaratıcı Çözümler – Çatallar

Posted: 13 Jun 2010 12:53 PM PDT

Yıllarca şu çatalların bir kenarı kesme görevi görsün diye düşünmüşümdür. Sağ elde bıçak, sol elde çatal olarak şekilde öğretilen kurallara pek uyamıyorum çünkü sağ elimdeki bıçakla kestikten sonra sol elimle çatalı yönetemiyorum. Sol el kabiliyetim hiç iyi değil ve gerçekten çok zor oluyor. Bu sebeple bıçakta 3-5 lokma kestikten sonra, tekrar sağ elime çatalı elime alır öyle yerim. İkisini birden idare etmek bana göre çok zor. O yüzden hep çatalların bir kenarı ters yönde kesici özelliğe sahip olsa diye düşünürüm, ağızdan çıkarttığımız yönde ise dudağımızın kenarını kesmeyecek şekilde ters yönlü bir kenar fena olmazdı hani. Neyse bu çatallar konusunda teknoloji epey ilerlemiş, deli beyinler bir çok fikir üretmişler. Bazıları sadece prototip olarak kalsa da bazı modeller ise satılmaya başlanmış bile, işte yemek yerken bizi bir çok dertten kurtaracak yaratıcı çatal çözümleri.

1) Spork

çatal 01 Mutfakta Yaratıcı Çözümler   Çatallar

Spoon (Kaşık) – Fork (Çatal) – Knife (Bıçak) üçü bir arada olarak üretilmiş combo bir ürün. Dışarıda kullanmak için çok ideal. Çeşitli renklerde üretime başlanmış.

spork Mutfakta Yaratıcı Çözümler   Çatallar

2) Pizza Çatalı

pizza çatalı Mutfakta Yaratıcı Çözümler   Çatallar

Pizzanızı keserken el değiştirmeden çatalıyla da afiyetle yiyebilirsiniz. Yine aynı firmanın ürettiği pizza dilimleme makası var.

pizza kesim Mutfakta Yaratıcı Çözümler   Çatallar

3) Uçak Geliyor

uçak çatal Mutfakta Yaratıcı Çözümler   Çatallar

Annelerimiz yıllarca uçak geliyor aç ağzını diye boşuna söylememişler.

uçak geliyor 300x277 Mutfakta Yaratıcı Çözümler   Çatallar

4) Üflemeli Çatal

üfleme Mutfakta Yaratıcı Çözümler   Çatallar

Sıcak yemekleri üflemekten sıkıldıysanız, 2 aşamalı fanı sayesinde lokmalarınızı soğutan büyük icat.

5) Çift Taraflı Çatal Bıçak

çift taraflı çatal bıçak Mutfakta Yaratıcı Çözümler   Çatallar

En klasik fikirlerden birisi. Bir tarafı çatal, bir tarafı bıçak olarak kullanılabilir.

6) Parmak Çatal

parmak çatal Mutfakta Yaratıcı Çözümler   Çatallar

El ile yemek yemek ile medeniyet arasında kalmış kişiler için çok iyi bir ürün. Aslında bazı yemekleri yemek için çok iyi düşünülmüş, parmağımızın ucuna taktığımız bu çatal ile tek lokmalık şeyleri yemek daha güzel olur.

parmak Mutfakta Yaratıcı Çözümler   Çatallar

7) Chopsticks

chopsticks Mutfakta Yaratıcı Çözümler   Çatallar

Şu Japonların mı Çinlilerin mi hala nasıl kullandıklarını bilmediğim çubukları var ya, eğer olur da bir gün bu çubuklarla karşı karşıya kalırsanız bu ürünlerden çantanızda durmasında fayda var. Çubukların ucuna taktığınız zaman artık rezil olmaz, çatallınızla yemeğinizi yersiniz.

8) Hard Rock

Hard Rock Mutfakta Yaratıcı Çözümler   Çatallar

Rock’çı kardeşlerimizin severek kullanacakları bir ürün.

9) Açacak Çatal

açma Mutfakta Yaratıcı Çözümler   Çatallar

Hani patatesin yanında bir de bira açacaksanız bu harika bir fikir olacak. Açacak bulmak için uğraşmayıp ya da yoksa çatalın dişlerini kırmadan, yamultmadan çatalınızla biranızı açabileceksiniz.

10) Twister

Twister Mutfakta Yaratıcı Çözümler   Çatallar

Eğer spagetti yerken spagettinin çatalınızdan kaymasına sinir oluyorsanız, Twist çatal bu derdinizi ortadan kaldıracak

Nasıl Yapılır?, ,

Nasıl Yapılır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder