Nasil Yapilir? Nedir? |
Posted: 22 Jun 2010 08:23 AM PDT Bu aralar tam mevsiminde olan kabağı epeyce kullanıyorum. Kabak türlüsüne bezelye ve havuç da katılabilir ama ben en basit ve evdeki malzemeleri değerlendirecek şekliyle yapıyorum. Çok kısa sürede pişmesi de en güzel yanı. Malzemeler 3 adet orta boy kabak 3 adet patates 3 adet domates 2 adet sivri biber 2 adet soğan 1 yemek kaşığı salça 1 bardak su 1/2 çay bardağı çiçek yağı 1/2 çay bardağı zeytin yağı 1/2 demet dereotu tuz, pul biber Tüm malzemeleri halka halka doğrayalım. Tencereye sırasıyla patatesleri, kabakları, biberleri, soğanları, domatesleri ve dereotunu koyalım. Üzerine sulandırdığımız salçayı, sıvı yağı ve kalan suyu da ekleyip, tuzu ve pul biberini ilave edelim. Orta ateşte 15 dakika kadar pişirdikten sonra kısık ateşte 10 dakika daha pişirip ateşten alalım. Dilerseniz yoğurt ve pilav eşliğinde servis edebilirsiniz. Nasıl Yapılır? |
You are subscribed to email updates from Nasıl Yapılır? Nedir? To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder