Nasil Yapilir? Nedir? |
Posted: 28 May 2010 03:36 AM PDT Aslında çoğumuzun yaptığı bir tariftir bu, hem yaz mevsimine de çok uygun. Ben de süt ve sütlü tatlıların müdavimi olduğum için çok severim. Dondurma çeşidi olarak Carte d’Or Böğürtlenli Meyve Şöleni’ni kullandım ben, siz dilediğiniz çeşit kullanabilirsiniz. Malzemeler 1 litre süt 1 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı şeker 1 paket vanilin 1 yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı un varsa damla sakızı dondurma Tencereye süt, şeker, un, nişasta ve vanilini koyup topaklanmaması için sürekli karıştıralım. Kaynamaya başladığında tereyağını ve varsa damla sakızını ilave edip bir taşım daha kaynatıp ocaktan indirelim. Mikser ile yüksek devirde 5 dakika çırpalım. Önceden ıslatıp beklettiğimiz kuplara dondurma payını da bırakarak dökelim. Buzdolabına koyup soğuması için bekleyelim. Servis ederken üzerine 2 top dondurma koymayı ve çikolata veya fıstık rendesi eklemeyi unutmayın. Nasıl Yapılır? |
You are subscribed to email updates from Nasıl Yapılır? Nedir? To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder