Nasil Yapilir? Nedir? |
Posted: 26 May 2010 06:08 AM PDT Kısırı o kadar çok yapmama ve sevmeme rağmen tarifini vermek bir türlü nasip olmamıştı ama hep aklımdaydı. Artık bugün de kısır yapınca tarifini paylaşmaya karar verdim. Malzemelerin çokluğu gözünüzü korkutmasın, damak zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz. Malzemeler 5-6 yaprak marul 2 su bardağı incebulgur 2 bardak kaynar su 2 adet domates 1,5 yemek kaşığı biber salçası 1,5 yemek kaşığı domates salçası 1 adet kuru soğan 1 demet taze soğan 1 limonun suyu 1 yemek kaşığı nar ekşisi 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı karabiber 1/2 demet maydanoz 1/2 demet taze nane (tercihen) 1/2 çay bardağı çiçek yağı 1/2 çay bardağı zeytinyağı Taze soğan, maydanoz, nane, marul, kuru soğan ve domatesi küçük küçük doğrayıp bir salata kabına alalım. 1 bardak sıcak suda biber ve domates salçasını eritip, tuzu da ekleyerek bulgurun üzerine dökelim ve ilave olarak bulgura 1 bardak daha kaynar su ekleyip karıştırdıktan sonra şişmesi 15 – 20 dakika kadar kapağı kapalı olarak bekleyelim. Arada bir karıştırdığımız bulgur tamamen şiştikten sonra çiçek ve zeytinyağını, 1 limonun suyunu, nar ekşisini ve baharatları ekleyip güzelce karıştıralım. Son olarak da salata kabında beklettiğimiz yeşillikleri ve domatesi ilave edip yine karıştıralım. Nasıl Yapılır? |
You are subscribed to email updates from Nasıl Yapılır? Nedir? To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder