Nasil Yapilir? Nedir? |
Posted: 11 May 2010 01:47 AM PDT Marketlerde un reyonlarında görmekte olduğumuz kekun, farklı markalarda satılan bir un türü. Bu un türü ile hazırlanan keklerin kabarması garanti altına alınmıştır. Özellikle dış kaynaklı bir çok tarifte bu unla hazırlanmış kek, kurabiye, kapkek gibi örneklerle karşılaşmak mümkün. Açıkçası bunu dışardan almak yerine evde hazırlamak hem mümkün hem de daha iç rahatlacı bir durum. Sonuçta içinde neler olduğunu bildiğiniz bir unu kendiniz hazırlayacaksınız. Nasıl mı? İşte böyle; 1 ölçü Kekun için malzemeler: • 1 su bardağı un (silme) • 1 yemek kaşığı buğday nişastası (silme) • 1 çay kaşığı tuz (silme) • 1 çay kaşığı hamur kabartma tozu (silme) Silme: Kullanıldığınız ölçüye gelen miktarın üstünün bıçakla alınması. Yani ölçüye sıfırlanması. Bütün malzemeleri karıştırınca kekununuz hazır demektir. Eğer tarifte 2 ölçü kekun istenirse, bu ölçüyü iki katına çıkartmak gerekiyor. Şimdiden kolay gelsin. Nasıl Yapılır?evde kekun nasıl yapılır, evde kekun tarifi, hazır kekun tarifi, kekun, kekun nasıl yapılırNasıl Yapılır? |
You are subscribed to email updates from Nasıl Yapılır? Nedir? To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder