Nasil Yapilir? Nedir? |
Patatesli ve Peynirli Börek Nasıl Yapılır? Posted: 28 Jan 2010 02:10 AM PST Patatesli böreği zaten çok severim, içine bir de lor ilave edince çok daha güzel oldu. Kısa sürede hazırlanan, yapımı basit bir börek. Malzemeler: 2 adet irice patates 250 gr tuzsuz kaşar loru 8-10 dal maydanoz 5 adet taze yufka 3 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı çiçek yağı 1 paket kabartma tozu 1 şişe maden suyu Patateslerin kabukları soyulur. Birkaç parçaya doğranır. Doğranan parçalar suya atılıp en fazla 10 dakikada haşlanır. Sudan alınıp dışarıda bekletilir. Biraz soğuyunca iri göz ile rendelenir veya minik küpler halinde doğranabilir. İçine lor, kıyılmış maydanoz, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve istenirse 1 çay kaşığı pul biber ilave edilir. Karıştırılarak iç malzeme hazırlanmış olur. Süt, yumurta, çiçek yağı, kabartma tozu ve maden suyu sodasını bir kaba koyarak iyice çırpalım. |
You are subscribed to email updates from Nasıl Yapılır? Nedir? To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder