EROL MARKETİNG- evden ek iş

EROL MARKETİNG- evden ek iş
Evinizden Kariyer Yapma Fırsatı

28 Ocak 2010 Perşembe

Nasil Yapilir? Nedir?

Nasil Yapilir? Nedir?

Link to Nasıl Yapılır? Nedir?

Patatesli ve Peynirli Börek Nasıl Yapılır?

Posted: 28 Jan 2010 02:10 AM PST

Patatesli böreği zaten çok severim, içine bir de lor ilave edince çok daha güzel oldu. Kısa sürede hazırlanan, yapımı basit bir börek.

Malzemeler:
2 adet irice patates
250 gr tuzsuz kaşar loru
8-10 dal maydanoz
5 adet taze yufka
3 yumurta
1 bardağı süt
1 bardağı çiçek yağı
1 paket kabartma tozu
1 şişe maden suyu

Patateslerin kabukları soyulur. Birkaç parçaya doğranır. Doğranan parçalar suya atılıp en fazla 10 dakikada haşlanır. Sudan alınıp dışarıda bekletilir. Biraz soğuyunca iri göz ile rendelenir veya minik küpler halinde doğranabilir. İçine lor, kıyılmış maydanoz, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve istenirse 1 çay kaşığı pul biber ilave edilir. Karıştırılarak iç malzeme hazırlanmış olur.

börek Patatesli ve Peynirli Börek Nasıl Yapılır?

Süt, yumurta, çiçek yağı, kabartma tozu ve maden suyu sodasını bir kaba koyarak iyice çırpalım.
Fırın tepsisini çok az çiçek yağı ile yağlayın. 1 adet yufkayı hafif buruşturarak tepsiye serelim. (Tepsiden taşan kısımlar sonunda kapamada kullanılacak.)
Çırparak hazırladığımız karışım ile yufkayı ıslatalım. Üzerine ikinci yufkayı buruşuk vaziyette serelim. Tepsinin dışına taşmasın ve eşit dağılsın. Tekrar karışım ile ıslatalım. 3. yufkaya da aynı işlemi yapalım. Sonra patatesli iç malzememizi buraya serelim. Üzerine 4. yufkayı buruşuk olarak seriyor ve karışımla ıslatıyoruz. 5. yufkaya da aynı işlemi uyguluyoruz. Sonunda en alttaki yufkanın tepsiden taşan kısımlarını üzerine kapatıyoruz. Tepsideki böreği istenen ölçüde kare kare kestikten sonra kalan karışımı üstüne döküyoruz.
Fırını 200oC ye ayarlayıp 30-35 dakika pişirilelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder