Nasil Yapilir? Nedir? |
Pırasa ve Kerevizli Yer Elması Posted: 14 Jan 2010 10:35 PM PST Zeytinyağlıların mutfağımızdaki yeri apayrı. Hem hafif, hem de sebze ağırlıklı olduğu için gayet de sağlıklılar. Yer elması ve kereviz de zeytinyağlılar arasında önemli bir yere sahip, özellikle kış aylarında. Peki bu zeytinyağlı, pırasa ve kerevizli yer elması nasıl yapılır? Malzemeler: 1 baş kereviz ½ demet pırasa ½ kg yer elması 2 adet havuç 1 çay bardağı zeytinyağı ½ çay bardağı çiçek yağı 1 avuç dolusu arpacık soğan 2 limon Bir kaba su konup içine yarım limon sıkılır ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilip karıştırılır. Kerevizler soyulup 1 cm kalınlığında halka halka doğranıp hemen bu kaba konur ki kararmasın. Yer elmaları da soyularak küçük ceviz büyüklüğünde doğranıp hemen tuzlu, limonlu suya atılır. Pırasalar yaklaşık 1-1,5 cm eninde doğranır. Arpacık soğanlar da soyulup hazırlanır ama soğan ve pırasaları limonlu suya atmanıza gerek yoktur. Havuç da soyulup ince doğranınca ön hazırlıklar tamamlanmış olur. Pişen yemeği asla karıştırmayın ve kapağını açıp içine bakmayın. Şeffaf kapaklı tencere kullanırsanız daha iyi olabilir. En üstteki arpacık soğanlar pişmiş ise yemek pişmiş demektir. Servis yaparken tabaklara 5 çeşit sebzenin uygun oranda konulmasını sağlarsanız enfes olur. Yemek hafif ılık yenirse daha güzel tadını alırsınız. |
You are subscribed to email updates from Nasıl Yapılır? Nedir? To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder