EROL MARKETİNG- evden ek iş

EROL MARKETİNG- evden ek iş
Evinizden Kariyer Yapma Fırsatı

15 Ocak 2010 Cuma

Nasil Yapilir? Nedir?

Nasil Yapilir? Nedir?

Link to Nasıl Yapılır? Nedir?

Pırasa ve Kerevizli Yer Elması

Posted: 14 Jan 2010 10:35 PM PST

Zeytinyağlıların mutfağımızdaki yeri apayrı. Hem hafif, hem de sebze ağırlıklı olduğu için gayet de sağlıklılar. Yer elması ve kereviz de zeytinyağlılar arasında önemli bir yere sahip, özellikle kış aylarında. Peki bu zeytinyağlı, pırasa ve kerevizli yer elması nasıl yapılır?

Pırasa ve Kerevizli Yer Elması Pırasa ve Kerevizli Yer Elması

Malzemeler:
1 baş kereviz
½ demet pırasa
½ kg yer elması
2 adet havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
½ çay bardağı çiçek yağı
1 avuç dolusu arpacık soğan
2

Pırasa ve Kerevizli Yer Elması 2 Pırasa ve Kerevizli Yer Elması

Bir kaba su konup içine yarım sıkılır ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilip karıştırılır. Kerevizler soyulup 1 cm kalınlığında halka halka doğranıp hemen bu kaba konur ki kararmasın. Yer elmaları da soyularak küçük ceviz büyüklüğünde doğranıp hemen tuzlu, limonlu suya atılır. Pırasalar yaklaşık 1-1,5 cm eninde doğranır. Arpacık soğanlar da soyulup hazırlanır ama soğan ve pırasaları limonlu suya atmanıza gerek yoktur. Havuç da soyulup ince doğranınca ön hazırlıklar tamamlanmış olur.
Geniş tip tencerenin içine önce dilimlenmiş kerevizler yıkanarak döşenir. Üzerine de yine yıkanan yer elmaları döşenir. Aynı işlem pırasa ve üzerine havuç döşemesi ile devam eder. En üzerine de arpacık soğanlar serilir. Çiçek ve zeytin yağları bunların üzerine gezdirilir. 1,5 tatlı kaşığı tuz, 3 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 su bardağı su ilave edilir. Kalan 1,5 limonun suyu da sıkılarak tencerenin kapağı kapatılıp ocağa konur. 15-20 dakika içinde pişirilme tamamlanır.

Pırasa ve Kerevizli Yer Elması 1 Pırasa ve Kerevizli Yer Elması

Pişen yemeği asla karıştırmayın ve kapağını açıp içine bakmayın. Şeffaf kapaklı tencere kullanırsanız daha iyi olabilir. En üstteki arpacık soğanlar pişmiş ise yemek pişmiş demektir. Servis yaparken tabaklara 5 çeşit sebzenin uygun oranda konulmasını sağlarsanız enfes olur. Yemek hafif ılık yenirse daha güzel tadını alırsınız.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder