EROL MARKETİNG- evden ek iş

EROL MARKETİNG- evden ek iş
Evinizden Kariyer Yapma Fırsatı

19 Ocak 2010 Salı

Nasil Yapilir? Nedir?

Nasil Yapilir? Nedir?

Link to Nasıl Yapılır? Nedir?

Milföy Hamuru Nasıl Yapılır?

Posted: 19 Jan 2010 01:03 AM PST

milföy hamuru

Genelde daha pratik olduğu için marketten hazır milföy hamuru almayı tercih ediyoruz. Ancak evinizde de milföy hamuru yapabilirsiniz. Hem lezzeti de daha güzel oluyor. Evinizde yaptığınız milföy hamurunu buzluğunuzda hazır bulundurabilirsiniz, alışverişte almayı unuttuysanız ya da aniden bir misafiriniz geldiyse cankurtaran gibi imdadınıza yetişecektir.

Malzemeler :

500 gr
1 paket
1 fincan zeytinyağı
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı sirke ya da suyu
1 tatlı kaşığı tuz

kabınıza su, tuz, sirke ve nı koyup karıştırın, ardından unu da ekleyerek hamurunuzu yoğurmaya başlayın. Hamuru 15 dakika kadar dinlendirdikten sonra diktörtgen şeklinde ve 1 cm kalınlığında açın. Margarini 3 eşit parçaya bölün. Margarinin 1/3′ünü hamurun üzerine güzelce sürdükten sonra hamuru önce sağdan sola 3 aşamada, sonra aşağıdan yukarıya 3 aşamada katlayın, yani bir nevi kare şeklinde sarmış olacaksınız. Katlama işlemi bitince üzerine nemli bir bez örterek 15 dakika buzdolabında bekletin. Hamuru çıkarınca yine 1 cm kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın ve yağın bir parçasını hamura sürün ardından aynı şekilde katlama işlemi yapın ve 15 dakika buzdolabında bekletin. Son olarak yine buzdolabından çıkardığınız hamuru dikdörtgen şeklinde açıp son kalann parçasını da sürün ve yine aynı katlayarak buzdolabında bekletin. Daha sonra hamurunuzu kareler halinde kesip buzdolabınızın dondurucusunda ya da buzluğunda saklayabilir, istediğiniz malzemelerle değerlendirebilirsiniz.

Depremden nasıl korunabilirim?

Posted: 18 Jan 2010 09:50 AM PST

Yeni bir binanız varsa zaten depreme dayanıklı yapılmıştır diye iyi niyetle düşünebiliriz. Ama projesiz bir bağ evi yapıyorsanız bile lütfen bu yazıyı okuyunuz. Genellikle binaların temel sistemleri ve kolon kiriş kalınlıkları ile ilgili bir güçlendirme yapmanın ne derece pahalı ve zahmetli olduğunu biliyoruz. Biz burada size binanızın ağırlığını arttırmayı değil de tam tersine azaltmanın yollarını açıklayacağız.

Depremin bir binaya zarar verebilmesi için o binanın üst kısımlarının ağır olması gerekir. Yani çatı katındaki 1 tonluk bir ağırlık, zemin kattaki 100 tonluk ağırlıktan daha kötüdür. Önce çatınızın üstünde fazladan bir ağırlık var mı bir düşünün bakalım.

Mesela güneş enerjisi ile su ısıtan depolu sistemler varsa bunları hemen söküp atın. Ortak kalorifer sisteminizin genleşme (imbisat) deponuz varsa bunu da söküp atın. Yerine kazanın yanına kapalı genleşme deposu koyabilirsiniz. İnanın sizin hayatınızdan daha ucuza gelecektir.

Çatıda su deposu varsa, hele bir de beton depo ise hemen söküp atın. Yerine alt kattaki depo önüne hidrofor koyabilirsiniz. Çatı arasında kiremit artıkları, apartmandaki bazı kişilerin eşyaları varsa bunları da atın. Biraz para harcamayı göze alırsanız çatınızdaki kiremitlerin yerine daha hafif elemanlar kullanabilirsiniz. Alaturka kiremitin 1 metrekaresi 40 kg, Marsilya tipinin 1 metrekaresi 25 kg gelir. Şingıl çatı elemanlarının ise 1 metrekaresi 4 kg gelir.

Çatınız hafiflerse depremin size etkisi çok daha az olur.

Peki yeni ev yaptırıyorsanız ne yapabilirsiniz? Çatı arası teşkil etmeyin. Yani en üst katın tavanı çatı olsun. Böylece çatı kattaki odaların tavanı daha yüksek olur. Kazancınızın ne olduğunu mu merak ediyorsunuz. Hemen söyleyeyim. Yaklaşık 100 metrekarelik bir dairede kazancınız en az 25 tondur. Ama bizim bir huyumuz var ki binalara saçak çıkıntısı yapıyoruz. 10X10=100 metrekare bir dairede 1 metrelik saçak çıkıntısı yapsak çatımız 12X12=144 metrekare olur ki bunun ağırlığı ise 144X0,1X2,5=36 tondur. 36 tonluk malzeme tasarrufu binanızı daha dayanıklı hale getirir. Saçağınızı da çatı uzantısı olarak daha hafif olarak yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder