Nasil Yapilir? Nedir? |
Posted: 17 Jan 2010 10:14 AM PST Mantı yaparken en çok dikkat isteyen konu mantı hamurunun mümkün olduğunca güzel olması ve ince açılması gerekliliğidir. Hamur ne kadar ince olursa mantı taneleri de o kadar küçük olur, makbul olan da budur zaten.
Mantı hamuru için gerekli malzemeler : 3 su bardağı un 1 kahve fincanı su 1 yumurta 1 çay kaşığı tuz Mantının içine konulacak malzemeler : Servis sırasında konulacak malzemeler : Unu derin bir kaba eleyip ortasını açalım ve diğer hamurluk malzemelerimizi de ilave edip yoğurmaya başlayalım. Hamurunuzun biraz sıkı olmasını sağlayın, çok yumuşak hamur güzel açılmaz. Yoğurma işlemi bitince üstüne bir bez kapatarak 30 dakika kadar dinlendirin. Bu arada mantının içini hazırlamaya başlayın. Çok ince doğranmış soğanı, tuz ve karabiberi kıymaya ilave ederek köfte harcı gibi yoğurun. Ardından mantı hamurunu açıp kesme işlemine başlayabiliriz. Hamuru 3 parça halinde ayırın, ardından oklava yardımıyla bıçak sırtı kalınlığında açın. Her parçayı aynı kalınlıkta açın ve kesme işlemine başlayın. Mantı kareleriniz ne kadar küçük olursa o kadar güzel olur, biliyorsunuz mantı için bir söylenti vardır; “mantının 40 tanesi bir kaşığa sığmazsa evde kalırsınız”. En uygun boyutu sağlayabilmek için hamuru 1,5 x 1,5 cm genişliğinde karelere bölmelisiniz. Bunun da en kolay yolu, ilk önce 1,5 cmlik şeritler kesip, sonra bu şeritleri 1,5 cmlik karelere kesmenizdir. Daha sonra kıymanızdan fındık büyüklüğünde parçalar alıp mantı karelerinizi istediğiniz gibi kapatabilirsiniz. İster üçgen, ister çapraz şekilde kapatabilirsiniz. Fotoğraflar hammur.net‘ten alınmıştır. |
You are subscribed to email updates from Nasıl Yapılır? Nedir? To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder