EROL MARKETİNG- evden ek iş

EROL MARKETİNG- evden ek iş
Evinizden Kariyer Yapma Fırsatı

18 Ocak 2010 Pazartesi

Nasil Yapilir? Nedir?

Nasil Yapilir? Nedir?

Link to Nasıl Yapılır? Nedir?

Mantı Nasıl Yapılır?

Posted: 17 Jan 2010 10:14 AM PST

mantı2 Mantı Nasıl Yapılır?

Mantı yaparken en çok dikkat isteyen konu mantı hamurunun mümkün olduğunca güzel olması ve ince açılması gerekliliğidir. ne kadar ince olursa mantı taneleri de o kadar küçük olur, makbul olan da budur zaten.

Mantı hamuru için gerekli malzemeler :
3 su bardağı
1 kahve fincanı su
1
1 çay kaşığı tuz

Mantının içine konulacak malzemeler :
250 – 300 gr kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
Tuz
Karabiber

Servis sırasında konulacak malzemeler :
2 diş sarımsak
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça

mantı Mantı Nasıl Yapılır?

Unu derin bir kaba eleyip ortasını açalım ve diğer hamurluk malzemelerimizi de ilave edip yoğurmaya başlayalım. Hamurunuzun biraz sıkı olmasını sağlayın, çok yumuşak güzel açılmaz. Yoğurma işlemi bitince üstüne bir bez kapatarak 30 dakika kadar dinlendirin. Bu arada mantının içini hazırlamaya başlayın. Çok ince doğranmış soğanı, tuz ve karabiberi kıymaya ilave ederek köfte harcı gibi yoğurun. Ardından mantı hamurunu açıp kesme işlemine başlayabiliriz. Hamuru 3 parça halinde ayırın, ardından oklava yardımıyla bıçak sırtı kalınlığında açın. Her parçayı aynı kalınlıkta açın ve kesme işlemine başlayın. Mantı kareleriniz ne kadar küçük olursa o kadar güzel olur, biliyorsunuz mantı için bir söylenti vardır; “mantının 40 tanesi bir kaşığa sığmazsa evde kalırsınız”. En uygun boyutu sağlayabilmek için hamuru 1,5 x 1,5 cm genişliğinde karelere bölmelisiniz. Bunun da en kolay yolu, ilk önce 1,5 cmlik şeritler kesip, sonra bu şeritleri 1,5 cmlik karelere kesmenizdir. Daha sonra kıymanızdan fındık büyüklüğünde parçalar alıp mantı karelerinizi istediğiniz gibi kapatabilirsiniz. İster üçgen, ister çapraz şekilde kapatabilirsiniz.
Pişirme işlemi için de, 8 bardak suyu bir tencereye koyun, 1 çay kaşığı tuzu ilave edin ve kaynatın, ardından mantıları tencereye atın. Yaklaşık 15 dakika sonra süzerek mantıları servis edebilirsiniz. Hamurun kalınlığına bağlı olarak pişme süresi biraz daha uzun sürebilir.
Mantınız pişerken 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı salçayı eritip sos hazırlayın. Tabağa önce mantıyı, ardından tercihen sarımsaklı yoğurdu ve üzerine de salçalı sosu ilave edip, nane ya da pul biberle süsleyin.
Afiyet olsun.

Fotoğraflar hammur.net‘ten alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder