EROL MARKETİNG- evden ek iş

EROL MARKETİNG- evden ek iş
Evinizden Kariyer Yapma Fırsatı

21 Ocak 2010 Perşembe

Nasil Yapilir? Nedir?

Nasil Yapilir? Nedir?

Link to Nasıl Yapılır? Nedir?

Kabak Çorbası Nasıl Yapılır?

Posted: 21 Jan 2010 02:05 AM PST

kabak çorbası Kabak Çorbası Nasıl Yapılır?

Bugün size pek bilinmeyen bir çorbadan bahsedeceğim, ben de yeni öğrendim. Yapımı basit, bilindik tatlardan farklı, içimi ve lezzeti harika!

Malzemeler:
2 adet kabak
½ demet dereotu
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı süt

Kabaklar soyulup yıkandıktan sonra orta boy rende gözünde rendelenir. Kabakların sap kısmını kesmeyiniz ki oradan tutarak daha rahat rende yapabilirsiniz. Dereotlarını yıkadıktan sonra ince kıyım doğrayınız.
Tencereye tereyağı ve un katılarak pembeleşinceye kadar karıştırılarak kavrulur. İçine 4 su bardağı su yavaş yavaş karıştırmaya devam edilerek ilave edilir. Sonunda sütü ilave ederken kabak rendesi de katılır. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonraya kadar pişirme işlemi devam eder. Sonunda kıyılmış dereotu katılır. Ocak kapatıldıktan sonra seyyar blender (el blenderı) ile tencere içindeki pişmiş malzeme iyice parçalanarak homojen hale getirilir.
Çorbanız hazırdır. Alışılagelmiş lezzetlerden farklı bir lezzeti deneyin ve her kaşık çorbada "oh dünya varmış" deyin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder