EROL MARKETİNG- evden ek iş

EROL MARKETİNG- evden ek iş
Evinizden Kariyer Yapma Fırsatı

13 Ocak 2010 Çarşamba

Nasil Yapilir? Nedir?

Nasil Yapilir? Nedir?

Link to Nasıl Yapılır? Nedir?

Patlıcanlı Börek Nasıl Yapılır?

Posted: 12 Jan 2010 07:54 AM PST

Yine bir börek çeşidiyle karşınızdayız, çay saatlerinde, misafirleriniz geldiğinizde ikramların yanına ilave edeceğiniz çok güzel bir börek. Ayrıca tadı da çok leziz. “Ben patlıcan sevmem” diyenler bile afiyetle yiyor.

patlıcanlı börek

Malzemeler:
4 adet büyük boy patlıcan
2 adet orta boy
2 adet sivri biber
1 yemek kaşığı salça
3-4 dal maydanoz
5 adet taze yufka
3
1 bardağı
1 bardağı çiçek yağı
1 paket kabartma tozu
1 şişe maden suyu sodası

Önce bir kabın içine ve 1 tatlı kaşığı tuz konarak karıştırılır. Patlıcanların kabukları tamamen soyulur. En büyük ölçüsü 1 cm'den küçük olacak şekilde patlıcanlar küp küp doğranır. Doğranan parçalar hemen tuzlu suya atılmalıdır. Soğanlar da soyularak küçük küpler halinde doğranır. Biberler ince kıyılır. Ayırdığımız çiçek yağının üzerinden 1 küçük fincan alınarak tencereye konur. İçine soğanlar atılarak hafifçe pembeleştirilir. Tuzlu sudaki patlıcanlar avuç içinde sıkılarak tencereye konur. Üzerine biberler, salça, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve istenirse 1 çay kaşığı pul biber ilave edilir. Karıştırılarak 5 dakika pişirilir. Üzerine kıyılmış maydanozlar konularak tekrar karıştırılır ve ocaktan alınır.
Eldeki diğer malzemeleri, yani , , çiçek yağı, kabartma tozu ve maden suyu sodasını bir kaba koyarak iyice çırpalım. Fırın tepsisini çok az çiçek yağı ile yağlayalım. 1 adet yufkayı hafif buruşturarak tepsiye serelim. (Tepsiden taşan kısımlar sonunda üzerini kapamada kullanılacak.) Çırparak hazırladığımız karışım ile yufkayı ıslatalım. Üzerine ikinci yufkayı yine buruşuk vaziyette serelim. Tepsi dışına taşmasın ve eşit dağılsın. Tekrar karışım ile ıslatalım. 3. yufkaya da aynı işlem yapılır. Sonra pişen patlıcanlı malzemeyi 3. yufkanın üzerine serelim. Üzerine 4. yufkayı buruşuk olarak seriyor ve karışımla ıslatıyoruz. 5. yufkaya da aynı işlemi uyguluyoruz. Sonunda en alttaki yufkanın tepsiden taşan kısımlarını üzerine kapatıyoruz. Tepsideki böreği istenen ölçüde kare kare kestikten sonra kalan karışımı üstüne döküyoruz.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp 30-35 dakika pişirilecek.
Bu böreği ikram ederken sakın patlıcanlı börek demeyin. Çocuklara "Mantarlı börek" diyerek ikram edebilirsiniz. Denemesi bedava.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder