Nasil Yapilir? Nedir? |
Patlıcanlı Börek Nasıl Yapılır? Posted: 12 Jan 2010 07:54 AM PST Yine bir börek çeşidiyle karşınızdayız, çay saatlerinde, misafirleriniz geldiğinizde ikramların yanına ilave edeceğiniz çok güzel bir börek. Ayrıca tadı da çok leziz. “Ben patlıcan sevmem” diyenler bile afiyetle yiyor. Malzemeler: 4 adet büyük boy patlıcan 2 adet orta boy soğan 2 adet sivri biber 1 yemek kaşığı salça 3-4 dal maydanoz 5 adet taze yufka 3 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı çiçek yağı 1 paket kabartma tozu 1 şişe maden suyu sodası Önce bir kabın içine su ve 1 tatlı kaşığı tuz konarak karıştırılır. Patlıcanların kabukları tamamen soyulur. En büyük ölçüsü 1 cm'den küçük olacak şekilde patlıcanlar küp küp doğranır. Doğranan parçalar hemen tuzlu suya atılmalıdır. Soğanlar da soyularak küçük küpler halinde doğranır. Biberler ince kıyılır. Ayırdığımız çiçek yağının üzerinden 1 küçük fincan alınarak tencereye konur. İçine soğanlar atılarak hafifçe pembeleştirilir. Tuzlu sudaki patlıcanlar avuç içinde sıkılarak tencereye konur. Üzerine biberler, salça, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve istenirse 1 çay kaşığı pul biber ilave edilir. Karıştırılarak 5 dakika pişirilir. Üzerine kıyılmış maydanozlar konularak tekrar karıştırılır ve ocaktan alınır. |
You are subscribed to email updates from Nasıl Yapılır? Nedir? To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder