EROL MARKETİNG- evden ek iş

EROL MARKETİNG- evden ek iş
Evinizden Kariyer Yapma Fırsatı

27 Kasım 2010 Cumartesi

Nasil Yapilir? Nedir?

Nasil Yapilir? Nedir?

Link to Nasıl Yapılır? Nedir?

Güncel Konulara Nasıl Çalışılır?

Posted: 27 Nov 2010 04:12 AM PST

Güncel Konulara Nasıl Çalışılır? Nasil Yapilir? Nedir?

Kpss'de birçok insanın zorlandığı konulardan biridir; Genel Kültür kısmının sonunda yer alan bölümü. Osmanlı'nın yıkılışından başlayarak günümüze kadar gelen anayasal süreç, yapılan değişiklikler derken zaten anlaması zor olan kanunları neredeyse ezberlemeniz gerekmektedir. Üstüne bir de Güncel Konular da eklenince neredeyse dünya da olan tüm olayları takip etmeniz gerekiyor ya da son birkaç hafta kala o yıl içinde yaşanmış gündemi değiştirebilecek nitelikteki konulara özenle çalışıp ezberlemelisiniz. Son 2 yıldır "Ekonomi" konu başlığından gelen sınava giren adayları zor durumda bırakıyor.
Bu konuda başarılı olabilmek için başlıca ve gerçekten önemli olabilecek çalışma yöntemlerini sizlerle paylaşmak istedik bu yazımızda.


Bu çalışma şekillerinden ilki ı liste halinde küçük kâğıtlara yazarak çalışma kartları oluşturabilirsiniz ve bu sayede her gün sabah kalktığınızda, akşam yatarken, toplu taşıma araçlarında tekrar etmeniz sizin açınızdan çok faydalı olacaktır.
Bir diğer çalışma şekli ise duvarınıza asacağınız tablolarla sürekli göz önünüzde olmasını sağlamak, bu yöntem ise her an tekrar etmenize olanak sağlayacaktır.
Üçüncü çalışma yöntemi ise konulara sürekli göz atarak etrafınızda ki arkadaşlarınızla grup halinde tartışmak. Bu uygulama bilgileri uzun süreli belleğe atmanın en etkili yolu olarak karşımıza çıkıyor. Ezberden ziyade o an ki yaşadıklarınızla bilgileri ilişkilendirerek daha kalıcı öğrenmenize olanak sağlıyor.
Özellikle hafızanın yapısı gereği gerçek dışı hayali olaylarla ilişkilendirilen bilgilerin kalıcılığı ve hatırlanabilirliği daha da artabiliyor. Çünkü beynimiz sıra dışı olan olayları asla unutturmuyor. Bu yüzden elinizdeki bilgilerle sıra dışı hikâyeler oluşturup beyninizde kodlayabilirsiniz.
Ders çalışmada özellikle sözel kavramların ezberlenmesi işleminde sıralama önemli ise bu konuda karşımıza akrostiş yöntemi çıkıyor. Bu yöntemde elimizdeki bilgilerin baş harflerini ya da size o bilgiyi hatırlatabilecek kısımlarını birleştirerek anlamlı kelimeler oluşturmak asıl amacımız oluyor. Böylece sıralı olarak ezberlememiz gereken bilgileri kolayca sırasıyla hafızamızda tutabiliyoruz.
Kavramların öğretiminde en etkili yöntemlerden birisi de adından da anlaşılacağı üzere Kavram Haritaları ‘dır.

maddekavramharitasi1 Güncel Konulara Nasıl Çalışılır?

Bu yöntemin size sağladığı en önemli şey kavramları neden sonuç ilişkisine göre hafızanızda görselleştirmenizdir. Özellikle görsel zekası gelişmiş olan bireylerin bu şekilde öğrenmiş olduğu bilgileri unutması imkânsız denilebilir.

Sizler de kendi çalışma yöntemlerinizi geliştirebilir, farklı yöntemler kullanabilirsiniz. Burada önemli olan insanın kendisini tanıması ve kendine en uygun yöntemi kullanması olacaktır.

Nasıl Yapılır?, , , , , , , , , , , ,

Nasıl Yapılır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder