Nasil Yapilir? Nedir? |
Elma Kabuğundan Sirke Nasıl Yapılır? Posted: 08 Nov 2010 02:34 AM PST Elma Kabuğundan Sirke Nasıl Yapılır? Nasil Yapilir? Nedir? Elma kabuğundan sirkenin nasıl yapılacağına dair size farklı tarifler vermiştik. Bu tarif ise benim kayınpederimin tarifi, denenmiş ve tarafımdan onaylanmıştır. Çünkü biz de evde bu tarifle yapılan sirkeyi kullanıyoruz. Malzemeler 3 litrelik cam kavanoz 1 litre su Elma kabukları Kuru ekmek 2 çorba kaşığı hazır sirke Cam kavanozunuz içine 1 litre su koyunuz (klorlu su olmasın). Kibrit kutusu büyüklüğünde kuru ekmek ve mevcut sirkenizden birazcık içine atınız. Bundan sonra her akşam yemeğinden 2 saat sonra yediğiniz tatlı elmaların kabuklarını bu suyun içine parçalayarak atın. (Ben elmayı kabuğu ile yerim diyenlere için ne yazık ki bu tarifimiz uygun değil) Siz elma kabuklarını attıkça kavanozun seviyesi yükselir. Her ilavede kavanozu çalkalayınız ki içine hava girsin. Sirke yapılan bu kabın ağzını kapatmayın. Ama sinek v.b girmesin diye bir bezle örtebilirsiniz. Bir de normal oda sıcaklığını sever ama, ağzı açık olduğu için odayı kokutur. Bizden söylemesi. Elma Kabuğundan Sirke YapımıElma Sirkesi Nasıl Yapılır?Afiyet olsun. |
You are subscribed to email updates from Nasıl Yapılır? Nedir? To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder