Nasil Yapilir? Nedir? |
Posted: 15 Nov 2010 04:00 AM PST Kavurma Nasıl Yapılır? Nasil Yapilir? Nedir? Kurban Bayramı’nda en çok yapılan yemeklerden biridir kavurma. Herkes kolaylıkla yapabilir kavurmayı. Ama bir de bizim tarifimizle denemenizi tavsiye ederim. Etin hem yumuşak hem de iyi pişmiş olmasını istiyorsanız bu tarifi uygulayabilirsiniz. Bu tarifimizle birlikte Kurban Bayramı’nızı kutlar, sağlıklı ve huzurlu bir tatil geçirmenizi dilerim. Malzemeler: 500 gr kuşbaşı et 1 çay bardağı su 1 yemek kaşığı tuz kekik, kimyon, pulbiber (tercihen) Güzelce yıkadığımız ve kuşbaşı halinde doğradığımız etimizi çelik tencereye koyup üzerine bir çay bardağı su ilave edelim ve karıştıralım. 3 – 5 dakika aralıklarla sürekli karıştırarak etin suyunu salmasını bekleyelim. Et suyunu tamamen saldıktan sonra tuzu ekleyelim. Eğer tuzu önceden koyarsanız et fazlasıyla sulanır ve bu da tadın bozulmasına yol açar. Aralıklarla karıştırarak suyun çekmesini sağlayalım. Su çekip etler kavrulmaya başladıktan sonra zaten etin cızırdama sesini duyacaksınız. Bu aşamadan sonra sürekli karıştıralım ki kavurmamız dibini tutmasın. Etler kendi yağıyla biraz daha kavrulup kızarınca ocağı kapatalım. Sıcak olarak servis edelim. Kavurma yaparken et kendi yağını da salacağı için ilave yağ kullanmıyorum ama eğer isterseniz eti 1 yemek kaşığı tereyağında kavurabilirsiniz. Kavurmayı yemeklerinizin yanında garnitür olarak kullanabileceğiniz gibi, pilavla birlikte servis edebilirsiniz. Eğer dilerseniz pulbiber, kimyon ve kekik de ilave edip lezzetini arttırabilirsiniz. Nasıl Yapılır? |
You are subscribed to email updates from Nasıl Yapılır? Nedir? To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder