EROL MARKETİNG- evden ek iş

EROL MARKETİNG- evden ek iş
Evinizden Kariyer Yapma Fırsatı

2 Kasım 2010 Salı

Nasil Yapilir? Nedir?

Nasil Yapilir? Nedir?

Link to Nasıl Yapılır? Nedir?

Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır?

Posted: 02 Nov 2010 04:30 AM PDT

Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır? Nasil Yapilir? Nedir?

Havalar her ne kadar soğuyup, kış mevsimi kendini yavaş yavaş göstermeye başlasa da halen daha evlerde turşular kurulmaya devam ediyor. Çünkü semt pazarlarında hala kornişonları, acı biberleri bulabiliyoruz. Ben salatalık turşusunu sevmeyeni henüz görmedim. Eğer siz de kendiniz turşu kurmak istiyorsanız bu tarifi gönül rahatlığıyla uygulayabilirsiniz.
Bu tarifin en büyük özelliği turşunuzun kısa süre içinde
hazır olması. Yani iki hafta sonra turşunuz sofralarınızda yer alabilir. Tabi salatalığın cinsine göre bu süre biraz uzayabilir de. İki hafta sonra turşunuzun kapağını açıp bir adet salatalığın tadına bakmak işinizi garantiye almanızı sağlar, istediğiniz kıvama geldiyse artık afiyetle tüketebilirsiniz.

Malzemeler
3 kg orta boy kornişon
1,5 çay bardağı tuz
1,5 çay bardağı sirke
1,5 çay bardağı şeker
1 avuç çiğ nohut
4-5 diş sarımsak
sıcak su

salatalıkturşusu Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır?

Salatalıkların sapları çok uzunsa ayıklayıp, güzelce yıkayın. Ardından 5 litrelik bir cam kavanozun dibine ilk olarak nohut, sarımsak, tuz ve şekeri koyun. Üzerine salatalıkları çok yer kaplamamasına dikkat ederek belli bir düzende sıralayın. Sıralama işlemi bitince sirkeyi ve kavanoz tamamen dolana kadar sıcak suyu salatalıkların üzerinden dökün. Salatalıkların yukarı çıkmaması için, en üste bir küçük kase ya da tabak koyup ağırlık yapmasını sağlayabilirsiniz. Kavanozun kapağını kapatın ve zaman zaman taşma yapabilme olasılığına karşı altına bir tabak yerleştirip olması için beklemeye başlayın. Döktüğünüz su zamanla bulanıklaşacaktır, bu kavanozun dibine koyduğumuz nohutun mayalanmasından ve salatalıkların artık kıvama gelmeye başlamasından dolayı olur. Merak edip iki haftadan önce kavanozun kapağını açmayın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder