Nasil Yapilir? Nedir? |
Posted: 26 Apr 2010 04:26 AM PDT Pazarda hala pazı bulabiliyorken, sarması ve yemeğinden hariç bir de çorbasını yapmak gerekir diye düşündüm. Zaten yapımı çok basit olan bu çorba kısa sürede de hazır oluyor. Malzemeler: 250 gr pazı yaprağı 4 su bardağı su 2 çorba kaşığı un 1 adet patates 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 su bardağı süt tuz Çorba tenceresine tereyağı ve sıvıyağı koyup unu kavurun. Su, süt ve tuzu ilave edin. Ardından yıkayıp ince ince kıydığınız pazıyı ve soyup küçük küçük doğradığınız patatesi de ekleyerek kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Çorba kaynayıp koyulaştığında ateşten indirip blendırdan geçirin. Tamamen tanesiz hale geldiğinde çorbanız servise hazırdır. Dilerseniz servis sırasında rendelenmiş kaşar ilave edebilirsiniz. Nasıl Yapılır?pazı, pazı çorbası, pazı çorbası nasıl yapılır, pazı nasıl pişirilir, pazı tarifleri, pazı yaprağı, pazılı yemeklerNasıl Yapılır? |
You are subscribed to email updates from Nasıl Yapılır? Nedir? To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder