EROL MARKETİNG- evden ek iş

EROL MARKETİNG- evden ek iş
Evinizden Kariyer Yapma Fırsatı

15 Nisan 2010 Perşembe

Nasil Yapilir? Nedir?

Nasil Yapilir? Nedir?

Link to Nasıl Yapılır? Nedir?

Garnitürlü Pilav Nasıl Yapılır?

Posted: 15 Apr 2010 07:18 AM PDT

Sevdiğim pilav türlerinden biri de garnitürlü pilavdır, çok sık yapmam ama yine de severim.

Malzemeler:
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
3 su bardağı pirinç
6 su bardağı su

Garnitür için
2 adet havuç
2 adet patates
2 su bardağı ayıklanmış bezelye
Dilerseniz 1 kutu konserve garnitür de kullanabilirsiniz.

garnitürlü Garnitürlü Pilav Nasıl Yapılır?

Konserve garnitür kullanmayacaksanız ki ben de vaktim varsa kendim yapmayı tercih ediyorum, havuç ve patatesleri soyup çok küçük küpler halinde doğrayalım. Bezelyeleri ve tuzu ekleyip 10 – 15 dakika yumuşayana kadar haşlayalım. Bu arada sıvıyağı tencereye koyup yıkadığımız pirinçleri ilave ederek kavuralım ve üzerine 6 bardak sıcak suyu ekleyip normal pirinç pilavı şeklinde pişirmeye başlayalım. Pilavımız suyunu çekmeden 5 dakika önce haşlayıp süzdüğümüz garnitürlerimizi de ilave edip, pilav suyunu çekince ateşten indirilelim. 15 – 20 dakika kadar demlenmesini sağlayıp sıcak olarak servis edelim. Bu süre içerisindeki fazla buharı çekmesi için kapağın içine bir adet kağıt havlu koyarsanız buharın pilava karışıp yumuşamasını engellemiş olursunuz.
Afiyet olsun.

Nasıl Yapılır?, , , , ,

Nasıl Yapılır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder