EROL MARKETİNG- evden ek iş

EROL MARKETİNG- evden ek iş
Evinizden Kariyer Yapma Fırsatı

7 Nisan 2010 Çarşamba

Nasil Yapilir? Nedir?

Nasil Yapilir? Nedir?

Link to Nasıl Yapılır? Nedir?

Çikolata Dolgulu Kek

Posted: 07 Apr 2010 05:35 AM PDT

Bir süredir yemek tariflerine ara vermiştim, özellikle kek, börek gibi hamur işleriyle epeydir ayrıyım. Bugün vakit bulunca kek yapmayı özlediğimi farkettim ve çikolata dolgulu kek yaptım.

Malzemeler
3 yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu

Kreması için
1 paket hazır dolgu kreması
1,5 çay bardağı süt

Her zamanki gibi çırpma kabımızda yumurta ve şekeri mikserin önce yavaş sonra yüksek ayarında çırpıp krema kıvamına getiriyoruz. Ardından süt ve sıvıyağı ilave ederek biraz daha çırpıyoruz. Son olarak sırasıyla vanilin, un ve kabartma tozunu da karışımımıza dökerek 3 dakika kadar çırpıyoruz. Başka bir kapta 1,5 bardak süt ile hazır dolgu kremamızı birlikte önce düşük sonra yüksek ayarda birer dakika çırpıyoruz.

kek Çikolata Dolgulu Kek

Kek kalıbımızı biraz margarinle yağlayıp un serpiştirdikten sonra kek karışımımızın yarısını kek kalıbına döküyoruz, üzerine hazırladığımız koyu kıvamlı dolgu kremasını da döküyoruz ve kalan kek karışımını da ilave edip önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında yaklaşık 35 dakika kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkarıp sıcak olarak servis edebilirsiniz. Kekinizin arasındaki krema farklı bir lezzet ve görüntü verecektir. Afiyet olsun.

Nasıl Yapılır?, , , , , ,

Nasıl Yapılır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder