Nasil Yapilir? Nedir? |
Fırında Ispanaklı Mantar Nasıl Yapılır? Posted: 22 Sep 2010 06:30 AM PDT Fırında Ispanaklı Mantar Nasıl Yapılır? Nasil Yapilir? Nedir? Lezzeti ve görselliğiyle göz dolduracak bir tarif fırında ıspanaklı mantar. Mantar seven ne çok kişi olduğunu düşünürsek mutlaka sizin evinizde de bu yemek için bir talipli olacak demektir. Ayrıca ıspanak yemeyenlere de bu tarifle ıspanağı sevdirebilirsiniz. Malzemeler 1 kg mantar (büyük boy) 500 gr yıkanmış ve doğranmış ıspanak 1 adet kuru soğan 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri 1 diş sarımsak 1/2 çay bardağı su 1/2 çay bardağı sıvı yağ tuz, karabiber, pul biber Mantarları yıkayıp, sap kısımlarını kesin ve içinin oyuk kısmını biraz genişletin. Çıkan sapları ince ince kıyarak ıspanağa ilave edin. Bir tencereye sıvı yağı koyup ilk önce soğanları, ardından sarımsak ve mantar ilave edilmiş ıspanağı ekleyin ve 5 dakika kadar kavurun. Ispanaklar suyunu salıp tekrar çekmeye başladığında tuz, karabiber ve pul biber ilave edip karıştırın ve ateşten alın. Biraz soğuduktan sonra hafifçe yağladığınız fırın tepsinize mantarları dizin ve içlerine hazırlamış olduğunuz harçtan doldurun. Üzerine kaşar peyniri serpin ve 190 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. |
You are subscribed to email updates from Nasıl Yapılır? Nedir? To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder