Nasil Yapilir? Nedir? |
Kıymalı Semizotu Nasıl Yapılır? Posted: 02 Sep 2010 01:19 AM PDT Kıymalı Semizotu Nasıl Yapılır? Nasil Yapilir? Nedir? Semizotunun en çok salatasını yapsam da bir sebze olarak yemeğini çok severim. Yapımı ve görüntüsü kıymalı ıspanak ile aynı, lezzetleri de biraz benzerdir. Semizotu biraz ekşimtrak olabiliyor. Malzemeler 1 kg semizotu 250 gr kıyma 2 domates 2 yemek kaşığı margarin 1 büyük boy soğan 1 yemek kaşığı salça 1 bardak su 1/2 çay bardağı pirinç tuz, acı pul biber Semizotlarını ayıklayıp yıkadıktan sonra doğrayın. Tencereye yemeklik doğranmış soğanı koyup pembeleşince kıymayı ilave edip kavurun. Üzerine domates ve salçayı ekleyip biraz daha kavurun. Semizotunu ve suyu ilave edin, tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika kadar pişirin. Son olarak yıkanmış pirinci de ekleyin, pirinçler yumuşadıktan sonra ocaktan indirebilir, yoğurt ile servis edebilirsiniz. |
You are subscribed to email updates from Nasıl Yapılır? Nedir? To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder