Nasil Yapilir? Nedir? |
Posted: 27 Jul 2010 06:18 AM PDT Özellikle benim gibi Egeli olanlar börülce salatasını çok severler. Yaz mevsiminin gelmesiyle sofralara renk katan börülcenin bol zeytinyağlı salatası, yaz günlerinin hararetli akşam yemeklerine de lezzet katıyor. Malzemeler: 500 gr taze börülce 1 limonun suyu 1 adet kuru soğan (tercihen) 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1/2 çay bardağı sirke Börülceleri sararıp yumuşayana kadar, yani 20 dakika civarında haşlayın ve süzün. Ardından bir kapta zeytinyağı, sirke, limon suyu ve tuzu karıştırıp sos haline getirin. Dilerseniz soğanı piyazlık doğrayın. Süzdüğünüz börülceleri servis tabağına alıp salata sosu ve soğanla karıştırıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. Eğer taze börülce bulamıyorsanız kurusundan da piyaz yapabilirsiniz. Börülce piyazı tarifiNasıl Yapılır?börülce, Börülce Salatası, Börülce salatası nasıl yapılır, börülce tarifleri, börülce yemeği, piyazlık, sirkeNasıl Yapılır? |
You are subscribed to email updates from Nasıl Yapılır? Nedir? To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder