EROL MARKETİNG- evden ek iş

EROL MARKETİNG- evden ek iş
Evinizden Kariyer Yapma Fırsatı

16 Ekim 2010 Cumartesi

Nasil Yapilir? Nedir?

Nasil Yapilir? Nedir?

Link to Nasıl Yapılır? Nedir?

Peynirli Kırmızı Biber Dilimleri

Posted: 15 Oct 2010 07:30 AM PDT

Peynirli Kırmızı Biber Dilimleri Nasil Yapilir? Nedir?

Geçenlerde kayınvalidemden aldım bu tarifi. Çok hafif ve çok lezzetli bir garnitür. Günün her saati atıştırmalıkların yanında sunabileceğiniz, sofranıza renk katacak bir çeşit.

Malzemeler
6 adet kırmızı biber
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı ufalanmış beyaz peynir
1/2 çay bardağı su
1/2 demet maydanoz
1 yemek kaşığı sıvıyağ
karabiber, pul biber, tuz

peynirlikırmızıbiber Peynirli Kırmızı Biber Dilimleri

Kırmızı biberleri boylamasına ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkartın. Ben dağılmamaları için saplarını çıkarmayı tercih etmiyorum ama isterseniz saplarını da çıkarabilirsiniz. Bir kase içinde peynir çeşitlerini, baharatları ve maydanozu karıştırın. Hazırladığınız iç malzemesini biberlerin içine doldurun, tepsiyi hafifçe yağlayıp biberleri dizin. Yanmaması için suyu da tepsiye dökün, 190 derecede 15 dakika kadar kaşarlar eriyene kadar pişirin.
Afiyet olsun.

14 Ekim 2010 Perşembe

Nasil Yapilir? Nedir?

Nasil Yapilir? Nedir?

Link to Nasıl Yapılır? Nedir?

Zeytinli Milföy Üçgenler

Posted: 13 Oct 2010 07:20 AM PDT

Zeytinli Milföy Üçgenler Nasil Yapilir? Nedir?

Milföy hamuruyla bir çok şey yapabilirsiniz. Tuzlu, tatlı her türlü halde kullanılabilir. Ayrıca mutfakta yeni şeyler denemenize de olanak verir. Ve her birinin lezzeti de ayrı olur. Ben de bu sefer zeytinli üçgenler yaptım. Dilerseniz peynirli, kaşarlı, sosisli çeşitlerini de yapabilirsiniz.

Malzemeler
1 paket milföy hamuru
1 kase çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
kekik, acı pul biber

zeytinli milföy Zeytinli Milföy Üçgenler

Milföyleri ambalajından çıkarıp yumuşaması için bir tepsiye dizin ve üçgen olacak şekilde kesin. Bu arada zeytin, zeytinyağı, kekik ve pulbiberi karıştırıp iç malzemeyi hazırlayın. Her bir üçgenin kenarına 1 tatlı kaşığı zeytin koyup, diğer tarafını üzerine kapatın. Bu şekilde küçük üçgenler elde etmiş oldunuz. Kenarlarını bastırıp, çatalla minik çizikler atarak şekil verebilirsiniz. Bir yumurta sarısını üçgen milföylerinizin üzerine sürün. 180 derece fırında 20 – 25 dakika pişirin.
Sabah kahvaltılarında, beş çaylarında sunabileceğiniz minik atıştırmalıklar hazırlamış oldunuz.
Afiyet olsun.

12 Ekim 2010 Salı

Nasil Yapilir? Nedir?

Nasil Yapilir? Nedir?

Link to Nasıl Yapılır? Nedir?

Tavuklu ve Kremalı Penne

Posted: 12 Oct 2010 02:59 AM PDT

Tavuklu ve Kremalı Penne Nasil Yapilir? Nedir?

Aslında hemen hemen tahmin ediyorsunuzdur tavuklu ve kremalı pennenin nasıl yapılacağını. Ama mutfakla arası pek iyi olmayanlar için detaylı tarifi vermek istedim.

Malzemeler
300 gr tavuk fileto
1 paket krema
1 paket penne makarna
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 çorba kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
tuz

tavuklu penne Tavuklu ve Kremalı Penne

Penne makarnanınızı dilediğiniz sertliğe uygun olacak şekilde bol suda haşlayın. Ortalama 8 dakika haşlanması yeterlidir. Bu arada kuşbaşı doğradığınız tavuk etini margarinle birlikte kavurmaya başlayın. Etler suyunu salıp tekrar çekmeye başlayınca kremayı ilave edin ve 5 dakika daha birlikte pişirin. Bu sırada kekik, tuz ve karabiberi ilave edin. Kremalı et tamamen pişince kaşar peynirini de ekleyip 1-2 dakika karıştırın. Haşlayıp süzdüğünüz penne makarnanızı da ekledikten sonra güzelce karıştırıp sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.

11 Ekim 2010 Pazartesi

Nasil Yapilir? Nedir?

Nasil Yapilir? Nedir?

Link to Nasıl Yapılır? Nedir?

Süt Çorbası Nasıl Yapılır?

Posted: 11 Oct 2010 04:49 AM PDT

Süt Çorbası Nasıl Yapılır? Nasil Yapilir? Nedir?

Buzdolabında ambalajı açılmış süt bulundurmamaya çalışıyorum. Süt açıldıysa bitirilmeli ya da küçük boy alınmalı mantığındayım. Bu nedenle buzdolabında beni bekleyen, 1 gün önce açılmış sütü değerlendirmek ve çorba isteğimi bastırmak için geçenlerde yine bir mutfak keşfine çıktım. Sonuçta ortaya süt çorbası çıktı, eşimle çok beğendik. Yoğurt çorbasını andırsa da yoğurdun verdiği hafif ekşimtrak tat, süt çorbasında yok. Bakalım siz de beğenecek misiniz?

Malzemeler
4,5 bardak su
1,5 bardak süt
2,5 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
1/2 çay bardağı pirinç (tercihen)

süt çorbası Süt Çorbası Nasıl Yapılır?

Çorba tencerenize tereyağı ve sıvıyağı koyup unu kavurmaya başlayın. Kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra yavaş yavaş sütü ilave ederken bir yandan da karıştırmayı ihmal etmeyin. Bu aşamada unun topaklanmaması gerekir, eğer topaklanırsa blendır kullanabilirsiniz. Ardından 4 bardak suyu da ilave edip kaynayana kadar karıştırın. Eğer pirinç ilave etmek isterseniz, yıkanmış pirinci ilave etmenin tam sırasıdır. Ben pirinçli yaptım, tercih sizin. Pirinçler şişene kadar karıştırmaya devam edin. 1/2 bardak su, tuz, nane ve karabiberi de ilave ettikten sonra, bir taşım kaynatıp sıcak olarak servis edin. Dilerseniz biraz yağda toz kırmızı biber kızdırıp servis sırasında ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

7 Ekim 2010 Perşembe

Nasil Yapilir? Nedir?

Nasil Yapilir? Nedir?

Link to Nasıl Yapılır? Nedir?

Puf Patates Kızartması Nasıl Yapılır?

Posted: 07 Oct 2010 05:30 AM PDT

Puf Patates Kızartması Nasıl Yapılır? Nasil Yapilir? Nedir?

Eğer fazla vaktiniz yoksa, doyurucu ve lezzetli bir yemek yapmak zorundaysanız imdadınıza her zamanki gibi patates yetişecektir.

Malzemeler
5 – 6 adet orta boy patates
1/2 su bardağı un
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
tuz
kızartmak için sıvıyağ

puf patates Puf Patates Kızartması Nasıl Yapılır?

Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Ardından rondo ile püre haline getirin. Un, tuz ve kabartma tozunu ekleyin. Güzelce karıştırarak homojen bir hamur haline getirip, 3 cm kalınlığında açın. İstediğiniz şekilde kalıplar halinde kesip 2 tarafını kızartın. Kağıt havlu koyduğunuz bir tepsiye alın, fazla yağını saldıktan sıcak olarak servis yapın. Toplantılarınızda veya akşam yemeklerinde et yemeklerinin yanında da sunabilirsiniz. Benzer şekilde hazırlanan “puf patates böreği”nin tarifini de en kısa zamanda sizinle paylaşacağım.
Afiyet olsun.

6 Ekim 2010 Çarşamba

Nasil Yapilir? Nedir?

Nasil Yapilir? Nedir?

Link to Nasıl Yapılır? Nedir?

Çikolatalı Çatlak Kurabiye Nasıl Yapılır?

Posted: 06 Oct 2010 04:13 AM PDT

Çikolatalı Çatlak Kurabiye Nasıl Yapılır? Nasil Yapilir? Nedir?

Kurabiye sevmeyen olur mu, hele çikolatalı çatlak çatlak olmuş bir kurabiyeyi beğenmeyen çıkar mı bilemem ama gerçekten lezzetli bir kurabiye olduğu kesin. Denemenizi şiddetle tavsiye ederim.

Malzemeler
175 gr tereyağı
2 yumurta
2 bardak un
1,5 kahve fincanı yulaf
1,5 kahve fincanı hindistan cevizi
1, 5 kahve fincanı siyah çikolata kırığı (damla çikolata da olur)
1,5 kahve fincanı fındık kırığı
1 bardak toz şeker
1/2 bardak kahverengi toz şeker
1 bardak kiraz kurusu
1 çay kaşığı vanilya aroması (1 paket vanilin de olur)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı kabartma tozu

çatlak kurabiye Çikolatalı Çatlak Kurabiye Nasıl Yapılır?

İlk olarak şeker, tereyağı ve yumurtayı çırpıp, üzerine önceden karıştırdığımız un, kabartma tozu, tuz ve karbonatı ekliyor ve mikserle çırpıyoruz. Çırpmaya devam ederken yulaf, vanilya aroması, kiraz kurusu, hindistan cevizi, fındık ve çikolata parçalarını da ekliyor, 1 – 2 dakika orta devirde çırpıyoruz. Bu kurabiyelerin hamuru biraz yumuşak oluyor. Bu nedenle yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize bir kaşık yardımıyla birer kaşıklık hamurlar koyuyor ve üzerini hafifçe düzleştiriyoruz. Ardından 200 derece fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz. Bir bardak sütle servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

5 Ekim 2010 Salı

Nasil Yapilir? Nedir?

Nasil Yapilir? Nedir?

Link to Nasıl Yapılır? Nedir?

Patlıcanlı Patates Ezme

Posted: 05 Oct 2010 05:17 AM PDT

Patlıcanlı Patates Ezme Nasil Yapilir? Nedir?

Ezme, salata, meze gibi garnitürlerin yemeği daha da lezzetlendirdiğini düşündürdüğüm için yemeklerden daha fazla ilgi alanıma giriyorlar. Bu tarifi de yeni öğrendim ve hemen paylaşmak istedim.

Malzemeler
2 adet büyük boy patlıcan
2 adet büyük boy patates
2 kase yoğurt
2 yemek kaşığı margarin
3 diş sarımsak
tuz, pul biber

patlıcanlı patates ezme Patlıcanlı Patates Ezme

Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Dilerseniz marketten konserve közlenmiş patlıcan da alıp kullanabilirsiniz. Kabuklarını soyduğunuz patlıcanları 30 dakika kadar buzlukta bekletin ki kolay doğranıp ezilsinler. Bu süre içinde 2 patatesi haşlayıp soyun. Margarin ve tuz ilave ederek püre haline getirin. Buzluktan çıkardığınız patlıcanları güzelce ezin ve patates püresiyle karıştırın. Sarımsaklı yoğurt yapıp bu karışımın üzerine dökün. Pul biber ve nane ekleyerek servis edin.
Afiyet olsun.