Nasil Yapilir? Nedir? |
Posted: 11 Oct 2010 04:49 AM PDT Süt Çorbası Nasıl Yapılır? Nasil Yapilir? Nedir? Buzdolabında ambalajı açılmış süt bulundurmamaya çalışıyorum. Süt açıldıysa bitirilmeli ya da küçük boy alınmalı mantığındayım. Bu nedenle buzdolabında beni bekleyen, 1 gün önce açılmış sütü değerlendirmek ve çorba isteğimi bastırmak için geçenlerde yine bir mutfak keşfine çıktım. Sonuçta ortaya süt çorbası çıktı, eşimle çok beğendik. Yoğurt çorbasını andırsa da yoğurdun verdiği hafif ekşimtrak tat, süt çorbasında yok. Bakalım siz de beğenecek misiniz? Malzemeler 4,5 bardak su 1,5 bardak süt 2,5 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı nane 1/2 çay bardağı pirinç (tercihen) Çorba tencerenize tereyağı ve sıvıyağı koyup unu kavurmaya başlayın. Kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra yavaş yavaş sütü ilave ederken bir yandan da karıştırmayı ihmal etmeyin. Bu aşamada unun topaklanmaması gerekir, eğer topaklanırsa blendır kullanabilirsiniz. Ardından 4 bardak suyu da ilave edip kaynayana kadar karıştırın. Eğer pirinç ilave etmek isterseniz, yıkanmış pirinci ilave etmenin tam sırasıdır. Ben pirinçli yaptım, tercih sizin. Pirinçler şişene kadar karıştırmaya devam edin. 1/2 bardak su, tuz, nane ve karabiberi de ilave ettikten sonra, bir taşım kaynatıp sıcak olarak servis edin. Dilerseniz biraz yağda toz kırmızı biber kızdırıp servis sırasında ilave edebilirsiniz. |
You are subscribed to email updates from Nasıl Yapılır? Nedir? To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder