EROL MARKETİNG- evden ek iş

EROL MARKETİNG- evden ek iş
Evinizden Kariyer Yapma Fırsatı

13 Nisan 2011 Çarşamba

Nasil Yapilir? Nedir?

Nasil Yapilir? Nedir?

Link to Nasıl Yapılır? Nedir?

Karıncaların Zararları

Posted: 13 Apr 2011 12:26 AM PDT

Karıncaların Zararları Nasil Yapilir? Nedir?

Herkesin inandığı bir husus var ki karıncalar çok faydalı, çalışkan hayvanlardır. Hatta işyerlerinin duvarlarına veya kapı üstüne duası asılır. Neyse konuyu fazla saptırmadan esas konuya gelelim. Bahçemde gül fidanları var. Dikkat ettim, yeni sürgünleri küçük yeşil bitler sarmış vaziyette. Yine gözleme devam ettim. Acayip fazla miktarda da aşağı yukarı geziniyor. Tamam diye rahatladım. Nasıl olsa bu çalışkan karıncalar bunları yer ve ben de kurtulurum dedim.
Birkaç gün sonra baktım ki yeşil bitlerin sardığı tomurcuklar boynunu bükmüş ve neredeyse tüm yeni sürgünler bitlerle kaplanmış vaziyette. Yahu dedim kendi kendime. Bu bitlerin ayağı olsa bu kadar hızlı gidip en uçtaki sürgünlere ulaşamaz. Nasıl oluyor bu iş diye merak ettim. Hem gözlemledim hem de araştırdım ki neticede karıncalardan büsbütün soğudum. Meğerse bu bitler fidanın özsuyunu emerken, karıncalar da yeşil bitlerin tatlı dışkısını alırlarmış. Hatta bu bitleri karıncalar taşıyıp her yere yayarlarmış. Dahası yeşil bitleri yiyen uğur böceği gibi böceklerle de savaşırlarmış.

karinca2 Karıncaların Zararları

Bahçenize yeni çim tohumu attınız diyelim. 2 gün sonra öbek öbek karınca yuvalarını görürsünüz. Sizin çim tohumlarını kışlık olarak yuvalarına taşıyorlar tabii.
Bunun gibi birçok örnek verilebilir. Hatta apartmanın 5. katında otursanız bile mutfakta tezgah üzerinde bıraktığınız şekerli maddeye nasıl olur bilemem ama hemen karıncalar üşüşüverir. (Evinizin mutfağına karıncalar musallat olursa aktarlarda atılan "" gerçekten çok etkili. Şimdi marketlerde satılan "" var. Ancak karıncaları onun içine yönlendiremiyorsunuz. Yapacağınız şey çok basit. Eldiven giyerek tableti açın ve içine birkaç damla reçel damlatın. Kapağı kapatın ve karıncaların geçtiği yere koyun. Ertesi gün karıncalar yok oluyor.)

Şimdi fidan hatta ağaçlarda sadece karıncaları izliyorum. Eğer bir bitkide karıncalar aşağı yukarı seyrüsefer halinde ise; bilin ki o bitkide zararlı bir böcek vardır. Karıncalar onlarla ortak yaşıyorlardır. Çoğu ziraatçı karınca faaliyeti ile zararlı böceklerin faaliyetinin doğrusal olduğunu bilir. Ancak ağaç gövdesine kireç sürmenin karıncaları uzaklaştırdığını sanmayın. (Ağaç gövdesine kireç sürmenin şu faydası vardır. Kireç mantar faaliyetine izin vermediği için ağaç kabuğu her dem taze pürüzsüz kalır. Aşırı çatlaklar oluşmadığı için kabuğun kuytularına gizlenen böceklere müsaade etmemiş olursunuz.) Hatta zehirli ilaç bile sürseniz karıncaların önünü kesemezsiniz. Ancak yapışkan bir madde ile önlenebilir.

Karıncaların tabiatta birçok faydası olduğunu unutmayalım. Biz burada yanlış bildiğimiz gerçekleri açıkladık o kadar. Diğer yandan zararlı ilan edilen birçok hayvan son derece insanlara faydalıdır.

Yanıldığımız hayvanlar: Bize çok kötü, zararlı diye öğretilen hayvanlar masumdur.

Salyangozlar masumdur ve faydalıdır
Yılanlar masumdur ve faydalıdır
Baykuşlar masumdur ve faydalıdır
Yarasalar masumdur ve faydalıdır

Nasıl Yapılır?, , , , , , ,

5 Nisan 2011 Salı

Nasil Yapilir? Nedir?

Nasil Yapilir? Nedir?

Link to Nasıl Yapılır? Nedir?

Damat Tatlısı Nasıl Yapılır?

Posted: 05 Apr 2011 04:27 AM PDT

Damat Tatlısı Nasıl Yapılır? Nasil Yapilir? Nedir?

Adı neden bilmiyorum ama lezzeti harika, şerbetli tatlıları sevmem ama bu tatlıya ben bile bayıldım. Yapımı da çok kolay olduğu için sizinle paylaşmaya karar verdim. Görünümü revaniye benziyor ama o kadar kalın olmaması gerekiyor.

Malzemeler
8
2 su bardağı
2 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı
1,5 su bardağı Hindistan cevizi
1 su bardağı sıvı
2 su bardağı

Şerbet malzemeleri
4 bardak su
4 bardak şeker
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı limon suyu

• Ölçüler büyük fırın tepsisine göredir. Dilerseniz tam yarı ölçülerde küçük fırın tepsilerinde ve borcamlarda yapabilirsiniz.

damat tatlısı Damat Tatlısı Nasıl Yapılır?

Yumurta ve şekeri iyice çırpın, üzerine sıvıyağ, un, kabartma tozu ve hindistan cevizini ilave edip kek kıvamında bir hamur elde edin. Büyük fırın tepsisini yağlayıp biraz un serpin ve karışımınızı dökün. Çok ince bir hamur tabakası olması gerekiyor. 180 derecede hafifçe kızarıncaya kadar pişirin. Bu arada şerbetinizi yapabilirsiniz. Şeker ve suyu bir tencereye koyup karıştırarak şerbetinizi yapın, kaynamaya başlayınca vanilin ve limon suyunu ilave edin. Şerbet kıvamına gelince ocaktan indirip soğutun. Fırında pişen kek kıvamındaki tatlınızı çıkarınca 2 bardak soğuk süt ile ıslatın. Son olarak da şerbeti dökün. Servis sırasında dondurma ya da hindistan ceviziyle sunum yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Nasıl Yapılır?, , , , ,