Biberli Pazı Dilimleri Posted: 18 May 2010 02:18 AM PDT Dolaptaki pazıyı bitirmek için ne yapsam diye düşünürken daha önce çorbasını ve pırasalı yemeğini yaptığımızı farkettim. Aslında böreği ve sarmasını da yaptık ama tarifi sizlerle paylaşmamışım. Bu sefer daha farklı, ya garnitür ya da sofranıza göre salata olarak düşünebileceğiniz bir tarif vermek istedim. Malzemeler 1/2 demet pazı 3 adet kırmızı biber 2 adet patates 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı süt 2 diş sarımsak karabiber tuz Kırmızı biberleri közleyip kabuklarını soyduktan sonra ince dilimler halinde uzunlamasına keselim. Dövülmüş sarımsak ve zeytinyağı ile karıştırıp bir süre bekletelim. Bu arada patatesleri soyup haşlayalım ve suyunu süzüp, süt ile püre haline getirelim. Pazı yapraklarını sıcak suya atıp 5 dakika bekleterek haşlayalım. Bir streç film üzerine ilk olarak haşlanmış pazı yapraklarını, daha sonra patates püresini ve son olarak da kırmızı biberleri koyup sıkıca sararak rulo haline getirelim. Buzdolabında 2 saat kadar beklettikten sonra dilimler halinde keselim. İsterseniz soğuk olarak, isterseniz fırında ısıtarak servis edebilirsiniz. Servis tabağınızı mevsim yeşillikleri ve nar ekşisiyle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. Nasıl Yapılır? biberli pazı dilimleri, pazı, pazı ile ne yapılır, pazı nasıl pişirilir, pazı nasıl yapılır, pazı sarma, pazı tarifleri, Pazılı Pırasa Nasıl Yapılır? Nasıl Yapılır? |
Mini Ekler Nasıl Yapılır? Posted: 17 May 2010 07:40 AM PDT Yaptığınız zaman yemeden duramayacağınız bir tatlı. Mini olduğu kandırmasın sizi yedikçe yemek isteyeceksiniz. Tatlı krizlerine bire bir.. Malzemeler: Hamuru için: -1 su bardağı su - 60 gr tereyağı - yarım su bardağı un - tuz - 2 yemek kaşığı toz şeker - 3 adet yumurta Kreması için: – 1 adet yumurta - 3 yemek kaşığı un - 7 yemek kaşığı toz şeker - 2 buçuk su bardağı süt - yarım paket vanilya Sosu için: – 1 adet 80 gr bitter çikolata (bıçakla kıyılmış) - 2 yemek kaşığı tereyağı - 1-2 yemek kaşığı süt Yapılışı: - Su ve tereyağını karıştırarak ısıtın. Daha sonra şekeri ve bir tutam tuzu ilave edin. Tereyağı eridikten sonra, su kaynamadan önce unu ilave edip hızlıca karıştırıp hamuru pürüzsüz haline getirin. Hamur tencereye yapışmaya başlayınca altını kapatın ve ılımaya bırakın. Hamuru bir kaseye alıp yumurtaları mikserle tek tek yedirin. Daha sonra hamuru sıkma torbasına doldurun (sıkma torbasının ağzı düz olacak), fırın kağıdı serilmiş tepsiye sıkın. Burda önemli olan sıkılan hamurun kalın olması lazım. Daha önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında 30 dakika kabarıp kızarana kadar pişirin. - Kreması için; yumurtayı, unu ve toz şekeri karıştırın. Orta ateşte sütü ilave ederek kabarcıklar çıkana kadar pişirin. Daha sonra da vanilyayı ilave ederek soğumaya bırakın. - Ilınmış ekleri tırtıklı bıçakla ortadan ikiye ayırın, ortasına kremayı kaşıkla sürüp tekrar kapatın. - Sosu için; kaynar suya oturtulmuş ayrı bir kasede çikolatayı, tereyağını ve sütü karıştırarak eritin. - Buzdalabında soğumaya bırakın. Afiyet olsun.. Nasıl Yapılır?çikolatalı tatlı, ekler nasıl yapılır?, ekler tarifi, ekler tatlısı, mini ekler, mini ekler nasıl yapılır?, tatlı Nasıl Yapılır? |